UEFA Europa League 2017 – 2018: primele trei etape

0

La fel ca surioara mai mare, UCL, şi Europa League a ajuns la mijlocul fazei grupelor. Apele s-au aşezat, avem o idee despre trupele care vor să meargă mai departe, de cele care folosesc competiţia pentru rularea lotului şi despre cele care îşi mai peticesc bugetul.

De remarcat parcursul bun al FC FCSB, care a strâns maxim de puncte până acum. Anul ăsta pare că au şi cu ce nu numai voinţa (dar neputinţa) anilor trecuţi.

Altfel:

  • Doar 4 echipe au punctaj maxim: Arsenal, Zenit, FC FCSB şi Lazio. În afara trupei lui Dică şi a ruşilor cred că celelate două văd UEL ca scurtătură spre UCL. Mai ales Arsenal, aflată într-o clară inferioritate în competiţia internă.
  • Trupele germane par a trata la “diverse” competiţia, Koln are 0 puncte, Hertha 1 doar Hoffe a făcut 3 – aseară, cu Basaksehir, altă trupă care pare că se concentrează pe locurile fruntaşe din SuperLig.
  • Italienii merg ceas, toate echipele lor îşi conduc grupa din care fac parte (Lazio, Milan, Atalanta). Cu aglomeraţia de la vârful Serie A, zic că nu e o idee rea să încerci semifinalele UEL. Că de acolo, cine ştie…
  • Maccabi Tel Aviv e singura trupă care nu a marcat nici un gol în cele trei meciuri jucate până acum, Zenit Sankt Petersburg şi Real Sociedad au cele mai bune ofensive, cu câte 11 goluri marcate (bine, jumătate dintre ele sunt făcute pe spatele lui Vardar).
  • Ludogoret, Salzburg, şi tripleta din grupa F (Lokomotiv, Copenhaga şi Sheriff) au cele mai bune apărări – doar câte un gol primit. Cei mai relaxaţi fundaşi îi găsim la Vardar, cu 14 goluri primite în doar trei meciuri.
  • Cea mai densă grupă este F: 5 egaluri din 6 meciuri jucate, diferenţă de 3 puncte între prima şi ultima clasată.
  • Grupa cea mai clară este cea a FC FCSB-ului, unde primul loc are deja 6 puncte peste locul II, calificarea e aproape asigurată.

Mai jos aveţi golul lui Moţi şi un autogol de excepţie 🙂

(sursă foto)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.