Sfârşit de preliminarii #WorldCup2018, zona EURO

0

Gata şi cu cernutul celor 54 de echipe ce formează grupa europeană a preliminariilor pentru WorldCup2018.

În sita cu ochiuri fine au rămas Anglia, Belgia, Franţa, Germania, Islanda, Polonia, Portugalia, Serbia, Spania plus Rusia ca ţară organizatoare.

În sita cu ochiuri ceva mai mari au rămas Croaţia, Danemarca, Elveţia, Grecia, Italia, Irlanda, Irlanda de Nord, Suedia – tragerea la sorţi pentru baraj e pe 17 octombrie.

Pe grupe situaţia a stat cam aşa:

Grupa A

Franţa s-a chinuit şi cu chiu, cu vai, a reuşit să termine pe primul loc, depăşind cu puţin Suedia. Rămâne protagonista unui 0-0 muncit scos în faţa Luxemburgului. Olanda nu a reuşit să cristalizeze o trupă dar pe final au părut ceva mai legaţi. Să îi vedem în următoarele preliminarii.

Grupa B

Singura grupă în care departajarea s-a făcut la golaveraj: Portugalia şi Elveţia au mers cap la cap iar în dublă fiecare şi-a făcut meciul de acasă (simetric, 2-0). Diferenţa au făcut-o cele două de 6-0 împinse de portughezi feroezilor şi andorezilor.
Embed from Getty Images

Grupa C

Germania a băgat grupa în buzunar: 10 victorii din 10, 43 de goluri marcate, 3 primite. Norvegia, Cehia şi Irlanda de Nord erau, teoretic, în cursa pentru locul II. Numai că irlandezii de sus au început (şi continuat) tare şi pe 4 septembrie au sărbătorit deja calificarea în playoff.

Grupa D

Cea mai echilibrată grupă, cu Serbia, Irlanda, Ţara Galilor şi Austria în cărţi pentru primele două locuri. Până la urmă, sârbii au reuşit să iasă la limită pe primul loc în faţa Irlandei, care a ieşit pe doi după un meci extrem de încins în Ţara Galilor (fără Bale dar cu Ramsey). Serbia are cele mai puţine puncte dintre echipele calificate direct la Mondiale.
Embed from Getty Images

Grupa E

Favorita Polonia şi-a făcut lejer treaba (doar o înfrîngere în Danemarca şi un egal în Kazahstan). Până la un moment dat erau trei echipe în lupta pentru locul 2 numai că odată cu trecerea etapelor Danemarca, echipa mai constantă, le-a lăsat în spate pe Muntenegru şi România.

Grupa F

Grupa Angliei, care nu a discutat prea mult cu colegele: au scăpat doar 4 puncte din cele 30. Ca de obicei, merg bine în preliminarii, mai greu la turneele finale. Slovacii au reuşit să iasă primii din tripleta ce urmărea locul 2 doar că punctajul nu i-a ajutat să intre la baraj.

Grupa G

Grupa s-a tranşat pe 2 septembrie când Spania a dat un 3-0 sec Italiei şi s-a dus la 3 puncte. După acel moment, italienii au redus energia consumată (vezi rezultatele dinainte şi de după acest moment) şi au început să îşi facă planuri pentru playoff.

Grupa H

Belgia nu a avut probleme, lăsând doar două puncte din sacoşă. Grecii s-au târâit un pic (4 egaluri din 10 meciuri) dar au reuşit să termine pe doi, în faţa Bosniei. Grupa a beneficiat şi de “aportul” Gibraltarului, trupă aflată la primele preliminarii pentru Mondiale, care a încheiat campania cu 0 puncte dar cu 3 goluri marcate (“onoraţii” au fost ciprioţii, de două ori, şi grecii).

Grupa I

Islandezii au confirmat lejer parcursul bun de la EURO şi au închis grupa de pe primul loc. Au avut mici emoţii pe final dar trei victorii în ultimele 3 meciuri (toate la 0) au rezolvat situaţia. Croaţia şi-a asigurat locul 2 în ultima etapă, în meciul direct cu Ucraina.

Altfel,

  • Lichtenstein a dat doar un gol în 10 meciuri şi a luat 39. A avut 10 înfrângeri din 10 meciuri (la fel ca Gibraltar şi San Marino), clar nu e nici măcar un partener de antrenament pentru colegele de grupă.
  • O altă debutantă, Kosovo, a scos un punct şi a marcat 3 goluri, respectabil dacă e să o comparăm cu mult mai experimentatele Lichtenstein, Malta, Moldova, San Marino.
  • Cea mai slabă apărare: San Marino 51 de goluri primite (peste 5 per meci). Cea mai bună apărare: Anglia şi Spania cu câte 3 goluri primite.
  • Cel mai slab atac: Lichtenstein – un singur gol. Cel mai bun atac: Germania şi Belgia, câte 43.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.