Champions League 2017 – 2018: ziua 7

0

Basel a devenit un public bet (şi nu ştiu de ce), Celtic are şansa să scoată ceva de la Bayern, precauţie maximă la Roma, Juve merge la Lisabona pentru calificare.

Grupa A (Manchester United, Benfica, CSKA Moscova, Basel)

Manchester United v Benfica

Mourinho ştie că o victorie îl trimite direct în optimile UCL. Mai mult, programul viitor l-ar îndemna să rezolve repede calificarea pentru că vin meciurile cu City, Arsenal etc. Pogba, Fellaini şi Carrick sunt în continuare accidentaţi; Luisao e suspendat, Douglas e accidentat.

Mourinho va roti un pic în primul 11 pentru că sâmbătă merge la Londra să dea ochi cu Chelsea, meci capital pentru orgoliul portughezului. Aşa că s-ar putea să-l vedem titular pe Lindelof, de exemplu.

Gazdele sunt cu vreo două clase peste oaspeţi, în acest moment, aşa că victoria lor e foarte probabilă. De văzut dacă va fi una scurtă (1,2-0) sau vom avea meci cu peste 3 goluri (puţin probabil).
Embed from Getty Images

Basel v CSKA

Ultima şansă pentru ruşi de a prinde loc de Champions League. Egalul le prelungeşte agonia, înfrângerea îi scoate de tot din calcule. Ordin pe unitate: победа!

Wolfswinkel e accidentat, Balanta e dat incert; ruşii nu au nici o problemă de lot.

Spre deosebire de sezoanele trecute, CSKA are punctaj maxim din cele trei deplasări de până acum (AEK, Young Boys, Benfica). Trendul ar putea continua şi în seara asta (deşi la precedentele deplasări ruşii nu aveau presiunea rezultatului) aşa că sunt sigur că vom avea parte de un meci încins, cu locul de UCL pe masă. Dacă se marchează repede vom avea parte şi de goluri.

Grupa B (Bayern Munchen, PSG, Celtic, Anderlecht)

Celtic v Bayern Munchen

Parcă niciodată în istoria recentă Bayern nu a fost mai decimată ca zilele astea: Lewa, Morarul, Ribery, Neuer, Bernat – fără toţi aceşti titulari trebuie să se descurce bătrânul Jupp. Umblă vorba că îl vom vedea pe Robben ca vârf, ceva ce olandezul a jucat în tinereţe.

Rodgers nu are probleme recente de lot şi ştie că dacă e să-şi atârne scalpul lui Bayern la centură, atunci asta e ocazia.

Celtic are o şansă infimă să prindă loc de Champions League, Bayern are şanse mici să mai prindă locul I.
Embed from Getty Images

PSG v Anderlecht

Cea mai slabă echipă din actuala ediţie de UCL, echipa care nu a marcat niciun gol în trei meciuri, se duce la Paris să se vadă, din nou, cu jumătatea de miliard a Qatarului. Ameninţaţi cu excluderea din UCL, cei de la PSG trag să se bucure – cât mai ţine – de prezenţa în această competiţie. Şi am impresia că se vor bucura de numa’-numa’ diseară.

Neymar stă pe bară în Ligue 1, aşa că un Neymar to score ar trebui să vă aducă banii de bere.

Grupa C (Chelsea, Atletico, AS Roma, Qarabag)

AS Roma v Chelsea

Roma a făcut un meci de pomină la Londra şi a plecat cu un punct preţios, punct care ar putea fi cel care îi va ţine pe loc de Champions League. De la meciul tur, Roma şi-a exersat apărarea (doi de 1-0) în timp de Conte a exersat atacul (6 goluri marcate în 2 meciuri).

Nici una dintre trupe nu are probleme recente de lot – posibil să vedem aceleaşi distribuţii pe teren.

Chelsea joacă la victorie ca să plece măcar cu un egal, Roma ar ieşi bine cu două egaluri din dubla cu Chelsea – avem ipoteza unui meci echilibrat, în care ambele trupe vor vrea să nu piardă, în primul rând.
Embed from Getty Images

Atletico v Qarabag

După spectacolul jenant din tur, după “surpriza” de la Baku, a venit vremea unui rezultat normal. Mai de voie, mai de nevoie. Contează cine, ce joacă? Nu, ştim rezultatul.

Grupa D (Barcelona, Juventus, Sporting Lisabona, Olympiakos)

Olympiakos v Barcelona

Barca merge excelent în toate competiţiile chit că lotul a devenit din ce în ce mai subţire şi uzat. Diseară nu se pot baza pe Pique – suspendat – aşa că-l vom vedea pe Mascherano (sau Vermaelen) în centru apărării. În rest, nu mă aştept la schimbări faţă de primul 11 cu care a intrat în meciul tur. Grecii nu au probleme de lot.

Cu Juve pe urmele lor, Barcelona nu prea îşi permite să lase ceva puncte în Grecia. Oly a făcut un meci foarte bun pe Nou Camp şi dacă sunt în stare să facă acelaşi lucru şi diseară, atunci vom avea spectacol. Ah: un singur gol a înscris Suarez luna asta (5 meciuri). De luat în calcul dacă vreţi şi un snacks lângă berea aia.
Embed from Getty Images

Sporting v Juventus

Acum două săptămâni, italienii au transpirat serios pentru un 2-1, Sporting jucând foarte precis şi dezinvolt. Returul se anunţă a fi aproape la fel, zic aproape pentru că Sporting are două probleme mari în defensivă: Piccini şi Mathieu s-au accidentat la ultimul meci de campionat. Dacă pe primul s-ar putea totuşi să-l vedem, Mathieu e dat indisponibil vreo 2-3 săptămâni. Juventus nu are probleme de lot.

Juve trebuie să ia toate punctele pentru a mai trăi cu minuscula speranţă că pot lua locul I, aşa că vor tura la maxim motoarele. De urmărit ce impact au accidentările asupra liniei defensive portugheze, dacă nu cumva Jorge Jesus va miza pe un mijlocaş defensiv în plus, chestie care ar închide multe uşi pentru Higuain.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.