Champions League 2017 – 2018: ziua 5

0

Meciul mult aşteptat pentru Tottenham, două dintre cele mai în formă echipe din Europa, City şi Napoli, se văd la Manchester, Dortmund speră să-şi dreagă vocea cu Apoel, Monaco e all-in pe 3 roşu.

Grupa E (Liverpool, Sevilla,  Spartak Moscova, Maribor)

Grupa cu cele mai multe egaluri până acum: Liverpool şi Spartak au 2 din 2 meciuri şi sunt în căutarea primei victorii, Sevilla în căutarea calificării.

Spartak v Sevilla

Egalul cu Maribor a îngustat culoarul pe care se mişcă ruşii: dublă înfrângere cu Sevilla şi sunt ieşiţi din cărţile calificării. Aşa că putem privi meciul din seara asta ca o ultimă şansă pentru ruşi de a conta în lupta pentru primele două locuri. Sevilla e în grafic şi cred că dacă scot victoria în seara asta, atunci devin automat principala favorită. Promes a revenit pentru ruşi dar a ieşit din calcule Rebrov. Spaniolii nu pot conta pe Parejo şi N’Zonzi dar revine Nolito.

Un meci interesant, cu miză mare pentru gazde: aş înclina spre un egal dar mă uit că defensiva lui Spartak e una foarte permisivă sezonul ăsta.
Embed from Getty Images

Maribor v Liverpool

După băşina de meci făcută cu Man United, Klopp se duce la Maribor să ne arate cam cum ar trebui să joace o echipă de talia Liverpool-ului (că sâmbătă nu l-a lăsat închistatul de Mourinho, cică). Spartak nu a reuşit să bată acolo, să vedem ce face Coutinho &Co.

La sloveni revin Vrsic şi Zahovic (au lipsit de la meciul cu Sevilla), englezii nu au probleme noi (în afara lui Mane).

Nu ştiu dacă Liverpool va câştiga uşor acest meci, dacă îl va câştiga.

Grupa F (Manchester City, Napoli, Şahtior, Feyenoord)

Manchester City v Napoli

Mare ghinion pe Napoli că  trebuie să joace, acum, o dublă cu una dintre cele cea mai în formă echipe din Europa, maşina de percutat Pepgol. Napoli e în vână maximă şi de n-ar fi fost pasa bună prin care trec englezii, ar fi avut o şansă mare la locul I.

Ambele au câte 5 victorii din ultimele 5 meciuri, 17 goluri marcate de City, 14 de Napoli şi  3 v 4 la goluri primite.Crème de la crème!

Cum ambele trupe merg bine nu cred că vom asista la schimbări/surprize tactice – şi Pep şi Sarri vor intra la fel ca până acum.

Nu sunt probleme de lot, forma e maximă aşa că mă aştept să fie un meci încins. Greu de indicat cine va câştiga (probabil City) dar parcă nu m-aş arunca la mai mult de 3 goluri: ambele defensive sunt bune.
Embed from Getty Images

Feyenoord v Şahtior

Olandezii trec printr-o perioadă mai slabă (2-1-2) dar am văzut meciul de la Napoli şi acolo nu au jucat chiar slab, au avut şansa lor (dacă nu ar fi ratat penalty-ul din a doua repriză). Şahtior merge brici şi victoria cu Napoli i-a poziţionat foarte bine în lupta pentru locul III.

Olandezii l-au pierdut pe Tapia în uichend şi cu absenţele lui Botteghin şi Heijden, linia lor defensivă este o însăilare. Ucrainienii îl dau incert pe Srna.

Pentru olandezi e meciul sezonului de cupe europene: dacă pierd s-a terminat totul, e greu de crezut că în ultimele 3 partide scot cu 6 puncte peste Şahtior. Vor trebui să atace, de la un moment dat, iar în faţa lor stă o echipă setată pe contraatac. Doar o zi foarte proastă a oamenilor lui Fonseca să aducă victoria lui Feyenoord.

Grupa G (Monaco, Porto, RB Leipzig, Besiktas)

Grupa în care turcii de la Besiktas fac, până acum, legea: două victorii din două meciuri.

Monaco v Besiktas

Ambele trupe au menajat nişte titulari în meciurile din uichend, semn că percep meciul din seara asta ca unul foarte important. Falcao şi Fabinho sunt disponibili, Jovetic e dat ca incert. Turcii nu au probleme de lot, inclusiv Gonul este disponibil.

Monaco ar trebui să bată dacă nu vor să taie “primăvara UCL” de pe lista obiectivelor. Turcii trec printr-o perioadă bună şi s-ar mulţumi şi cu un egal. Greu de estimat, sunt curios cum va presta Monaco în debutul partidei.
Embed from Getty Images

RB Leipzig v Porto

Nemţii par un pic depăşiţi de diversitatea trupelor şi stilurilor de joc din UCL reuşind doar un 1-1, acasă, cu Monaco. Portughezii sunt imprevizibili: întâi au fost măturaţi de Besitktas pe teren propriu, mai apoi au predat lecţii de fotbal portughez pe coasta Mediteranei.

Leipzig a scos o victorie importantă în uichend, la Dortmund, meci în care i-au menajat pe Werner şi Forsberg – totul pentru această ultimă şansă de a continua în Champions League. Nici una dintre echipe nu are probleme de lot.

Cred că va ieşi un meci spectaculos, cu ceva goluri. Dacă va funcţiona contraatacul portughezilor la turaţie maximă, atunci aceştia vor pleca cu punct/puncte de la Leipzig. Dacă nu, redbulii au prima şansă.

Grupa H (Real Madrid, Borussia Dortmund, Tottenham, APOEL)

APOEL Limassol v Borussia Dortmund

Ca o bere rece după un cârnat fierbinte vine această dublă cu Apoel Nicosia pentru Borussia Dortmund: cu 0 puncte în grupă şi golaverajul făcut ţăndări, nemţii văd că traseul spre primele două locuri e din ce în ce mai strâmt. Acum au posibilitatea să facă 6 puncte, să-şi amelioreze golaverajul şi, cu puţin noroc, să între în ultimele două meciuri ale grupei de pe locul II.

Target-ul e clar. victorii la mai mult de 3-0, limită setată de victoriile Realului şi celor de la Spurs cu ciprioţii. Să vedem dacă le iese şpilul.

Lista de accidentaţi a nemţilor e lungă, ca de obicei, dar am remarcat că în uichend, Bosz a decis să îi menajeze pe Pulisic, Weigl şi Bartra (probabil titulari diseară). Ciprioţii nu au probleme de lot.
Embed from Getty Images

Real Madrid v Tottenham

Momentul de glorie pentru Spurs, aşteaptă de ceva cincinale un meci ca ăsta. Şi îl duc la Madrid pe golgheterul la zi al Champions League, Harry Kane, jucătorul complet, în opinia lui Zidane.

Realul a cam scârţâit prin La Liga dar cine a văzut meciul de la Dortmund ştie că spaniolii au fost de departe echipa mai bună. Spurs şi-au făcut treaba în cele două meciuri de până acum şi e clar că nu ţintesc locul II neapărat, ci mai degrabă primul loc în grupă.

Bale, Kovacic şi probabil Carvajal vor lipsi din echipa lui Zidane; Dele Ali e în continuare suspendat, Dembele e incert dar Verthogen a revenit.

Meci mare pentru englezi şi dacă nu le tremură şortul pe ei atunci un Both to Score ar trebui să iasă lejer. Despre victorie nu pot să mă pronunţ 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.