Champions League 2017 – 2018: ziua 4

0

PSG v Bayern este meciul aceste zile, un prim test pentru “jumătatea de miliard” de la Paris. Chelsea merge la Atletico să vadă dacă Diego Costa s-a acomodat bine iar Mourinho vrea să scoată ceva mai mult decât a scos Klopp de la Moscova.

Grupa A (Manchester United, Benfica, CSKA Moscova, Basel)

CSKA Moscova v Manchester United. CSKA a revenit de la 0-1 şi in doar 9 minute a bătut-o pe Benfica chiar pe terenul ei, ceea ce spune multe despre valoarea ruşilor (deşi unii ar arăta mai degrabă spre slăbiciunea portughezilor). United a trecut lejer de un Basel subţire aşa că ne aşteaptă un meci interesant, mai interesant decât o arată cotele.

Mario Fernandes lipseşte de la ruşi, Pogba şi Fellaini de la englezi. Un meci strâns, în care ruşii vor să nu piardă, Mourinho trage pentru trei puncte dar nici un egal nu ar fi rău.
Embed from Getty Images

Basel v Benfica. Portughezii merg la Basel pentru a-şi drege punctajul şi a-şi respecta locul de a doua favorită a grupei. Meci important pentru ei, fără trei puncte acolo şansele să prindă locul II se diminuează.

Basel merge prost sezonul ăsta (doar două victorii în ultimele 6 meciuri, şi alea cu 1-0), la fel şi Benfica (tot 2 din ultimele 5). Uitându-mă la prestaţiile de acum două săptămâni aş zice că e unmeci ce se va termina la egalitate (poate cu goluri) dar să nu cumva să ne surprindă portughezii, aşa cum au făcut-o aseară, la Monaco.

Grupa B (Bayern Munchen, PSG, Celtic, Anderlecht)

Meciul serii e dat de această grupă, un PSG v Bayern venit cum nu se poate mai bine pentru francezi: pe val, cu Neymar disponibil, faţă în faţă cu o trupă fără portar şi cu o grămadă de probleme off-pitch.

Di Maria şi Pastore lipsesc de la francezi, Neuer şi Bernat sunt accidentaţi, Alaba a revenit dar nu ştiu dacă va intra.

Punctele slabe ale lui Bayern sunt portarul şi, oarecum, linia de fund – cam ciudat dacă ne gândim că pe bancă stă don Carlo. Sunt aproape sigur că închizătorii vor fi Vidal – Tolisso, de urmărit dacă italianul îl va băga pe James şi în locul cui (Muller ar fi primul pe listă deşi mai potrivit ar fi la Ribery). Altfel, mă aştept la artificii tactice din partea italianului pentru că e un meci pe care nu trebuie să îl piardă, nu în acest context.

Cred că Unay Emery va intra cu acelaşi prim 11 cu care a intrat şi la Glasgow, un 4-3-3 care ar trebui să pună sub presiune defensiva nemţilor. Dacă preferă aşezarea din meciul cu Lyon (4-2-3-1, cu Draxler în locul lui Veratti) ar fi un prim semn că îl interesează să câştige mijlocul, să ţină meciul în mână.

Cred că sunt în asentimentul prietenilor de la MIA SAN MIA Iaşi când merg pe mâna lui Ancelotti – nu cred că pierde la Paris. Iar cine e prin Iaşi, şi vrea să vadă cum Ancelotti nu pierde la Paris, ar putea merge la evenimentul organizat de ei!
Embed from Getty Images

Anderlecht v Celtic, două trupe cu moralul zdruncinat după prima etapă de Champions League. Anderlecht şi-a concediat antrenorul şi acum este condus de o “comisie”. Au două victorii cu noua conducere aşa că schimbarea a fost de bun augur. Kums e suspendat, Teodorczyk e dat ca incert. Stanciu şi Chipciu sunt bine 🙂

Rodgers nu are probleme de lot şi nici de rezultate, o singură înfrângere în ultimele 5 partide (aia cu PSG).

În general scoţienii sunt greu de măcinat iar Anderlecht mi se pare că nu e chiar în cea mai bună formă. Cred că Rodgers pleacă cu ceva punct/puncte din Belgia.

Grupa C (Chelsea, Atletico, AS Roma, Qarabag)

Nu am urmărit dacă cei de la Atletico mai au de gând să îl prezinte pe Diego Costa fix înaintea meciului cu Chelsea. Ar fi un “motivaţional” pentru Conte 🙂

Atletico v Chelsea, al doilea meci tare al serii. Ce ar fi de zis: două echipe în formă, care nu au probleme de lot şi care tocmai au transferat un jucător (problemă pentru unii, talisman pentru ceilalţi).

Dacă Simeone nu a schimbat prea mult filosofia şi abordarea lui Atletico, Conte a făcut o echipă ceva mai spectaculoasă din Chelsea. Meciul va fi interesant şi prin prisma celor două sisteme de joc, clasicul 4-4-2 al lui Simeone versus mai versatilul 3-4-3 al lui Conte.

Nu cred că pierde Chelsea şi deşi cotele ne duc spre un meci fără goluri am impresia că vom vedea câteva (nu multe).
Embed from Getty Images

Qarabag v AS Roma: şansa azerilor la un punct (sau mai multe). Numai că spre ghinionul lor, italienii traversează o perioadă foarte bună (4 victorii în ultimele 5 meciuri, 14 goluri marcate) aşa că nu îi văd bine. Roma ar trebui să învingă, probabil la două goluri.

Grupa D (Barcelona, Juventus, Sporting Lisabona, Olympiakos)

Plecând de la premiza că Barcelona şi Juve vor bate tot, Sporting a făcut etapa trecută un pas mare în a-şi asigura locul III, participarea în UEL.

Sporting v Barcelona. Meci plăcut pentru portughezi, nu am impresia că îşi doresc altceva decât o prezentă onorabilă şi o înfrângere la limită. E maxim, la ce formă arată Barcelona în ultimul timp. Fără probleme de lot pentru Sporting, Dembele lipseşte de la Barcelona.

Barcelona nu e chiar de speriat când joacă în deplasările de UCL aşa că mă gândesc că sunt şanse să vedem cel puţin un gol dat de portughezi.

Juventus v Olympiakos. Mai rar o defensivă de UCL aşa de varză ca cea a grecilor, în primul meci al grupei. Dacă s-ar fi ajuns la 5-0 pentru Sporting nu cred că s-ar fi supărat nimeni. Acum merg pe Juventus Stadium unde trebuie să ţină piept unei trupe umilite de Barcelona.

Dybala a marcat 10 goluri în ultimele 6 meciuri de campionat şi cred că e un safebet că va marca şi în seara asta.

Nu se pune problema câştigătorului, diferenţa e cea care ne dă bătăi de cap: 2? 3? 4?
Embed from Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.