Champions League 2017 – 2018: ziua 1, part 1

0

Aaand… we’re back cu cea mai importantă competiţie europeană.

Este ediţia în care am impresia că echipele engleze vor scoate capul mai des – până la urmă sunt 5 la început de sezon – Realul ţinteşte imposibilul, PSG caută justificarea jumătăţii de miliard şi Qarabag să pună pe hartă Azerbadjanul.

Vom vedea cine va ieşi mai bine, hai să vedem cine, cum începe.

Grupa A (Manchester United, Benfica, CSKA Moscova, Basel)

Favoritele încep lejer, acasă. Benfica se vede cu CSKA, un meci în care intră ca favorită certă. Mă uit pe rezultatele lui CSKA şi văd că în calificări nu a primit gol dar nici nu prea a dat (6 în 4 meciuri) deşi a avut adversari relativ uşori. Meci strâns, cel puţin în prima parte, am impresia că ruşii vor aglomera mijlocul (de obicei prestează 3-5-2), portughezii nu vor / nu au motiv să se arunce. Fără absenţi.

Man United revine în UCL cu un meci pe Old Trafford împotriva celor de la Basel. Prilej excelent pentru Mourinho să scoată trei puncte în uralele fanilor. Adversarul este unul modest şi în criză, cu 2 puncte în ultimele 3 meciuri. Perechea obişnuită de fundaşi centrali, Bailly-Jones lipseşte dar Smalling şi Lindelof ar trebui să îşi facă treaba. După fâstâceala de la Stoke mă aştept ca United să pună măcar 2 goluri peste ce (eventual) ar da elveţienii.
Embed from Getty Images

Grupa B (Bayern Munchen, PSG, Celtic, Anderlecht)

Bayern Munchen debutează acasă, cu Anderlecht (şi mă mir că cei de la Digi nu difuzează acest meci, doar Chipciu e prezent!). Debut de sezon cam împiedicat pentru nemţi, nu neapărat ca rezultate ci mai degrabă ca joc. Anderlecht stă şi mai prost, cu 7 puncte din ultimele 5 meciuri, ceea ce mă duce cu gândul la un festin: Bayern la butoane în faţa unei echipe care tremură din toate încheieturile. Nici un absent de ultim moment.

PSG se duce la Celtic în ceea ce ar putea fi un meci cu multe goluri. Scoţienii nu se intimidează uşor şi dacă le iese jocul va fi frumos. Francezii încă lucrează la integrarea celor peste 400 de milioane de euro în primul 11 şi va fi interesant cum vor reacţiona la jocul … mai bărbătesc al lui Celtic. La fel, nici un absent de ultim moment.
Embed from Getty Images

Grupa C (Chelsea, Atletico, AS Roma, Qarabag)

ne oferă primul meci tare al serii: AS Roma v Atletico. Acum două sezoane aş fi mers pe 2 solist dar cum Atletico e o trupă în disoluţie / reconstrucţie aş zice că Roma pleacă uşor favorită. Au stat în uichend pe când oamenii lui Simeone au tras de un 0-0 muncit la Valencia. Vremurile când Godin – Savic erau de netrecut s-au dus (Girona şi Las Palmas sunt martore), Atalanta e singura care nu a marcat împotriva Romei aşa că o să vedem goluri. Aşa zice şi Ionut. Trupe complete pentru ambii antrenori.

Jucătorii lui Chelsea se deranjează un pic pentru vizita celor de la Qarabag. Un pic, nu mult. One way match, nu văd cum Conte ar putea rata debutul cu Chelsea în UCL.
Embed from Getty Images

Grupa D (Barcelona, Juventus, Sporting Lisabona, Olympiakos)

ne dă meciul vedetă al serii: Barca v Juventus. Ambele au început ca din tun campionatele interne (3 din 3) cu Barcelona neprimind nici un gol. Juve în schimb a marcat mult (10 goluri în 3 meciuri) Higuain şi Dybala fiind în mare formă. Mă aştept ca Juve să tragă de un egal care să îi dea un mic avantaj în lupta pentru locul 1. De urmărit dacă Allegri va păstra 4-3-3 ul din meciurile de campionat sau va juca cum a jucat cu Lazio în Supercupă (4-2-3-1) deşi acolo a luat-o pe coajă. La Barca e simplu: Messi, good old Messi.

La Atena se joacă prima manşă a duelului pentru locul III sau pentru participarea în Europa League. Fiind început de sezon aş zice că oaspeţii pleacă cu un mic avantaj plus că au deja 7 meciuri oficiale, dintre care două cu FCSB! Dacă nu se termină 0-0 atunci vedem peste 3 goluri.
Embed from Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.