Bundesliga 2017 – 2018: încălzirea

0

S-au turat motoarele şi în campionatul cu cei mai mulţi spectatori, aka campionatul 1+17.

Cotele pentru câştigătoarea Bundesliga 2017 – 2018 sunt sugestive: Bayern Munchen are 1.12, Dortmund stă la o cotă de 7.00 (!!!) iar mai apoi sunt date cote că, nah… trebuie: RB Leipzig 26, Schalke 67 etc.

Să vedem cum s-au pregătit competitoarele.

Bayern Munchen a investit ceva peste 100 de milioane de euro în aducerea lui Tolisso (de la Lyon) – sumă record plătită de Bayern, Sule, Gnagry (lăsat sub formă de împrumut la Werder), Coman (transferat definitiv de la Juve) şi împrumutul lui James Rodriguez. Au plecat Benatia şi Costa (împrumut) la Juventus plus retragerile lui Lahm şi Xabi Alonso. Interesantă relaţia cu Juventus.
Embed from Getty Images

Au început în grafic cu două victorii lejere cu Leverkusen şi Werder. Don Carlo pare că şi-a stabilit linia defensivă (Alaba, Hummels, Sule, Kimmich), Lewandowski e de neclintit, doar linia de 5 mijlocaşi e predispusă la permutări. Am remarcat că Tolisso a prins titular în ambele meciuri, a marcat şi se profilează a fi unul dintre cele trei puncte fixe ale liniei de mijloc (celelalte două fiind, clar, Robbery).

Borusia Dortmund au dat buful pe piaţă cu vânzarea lui Dembele la Barca pentru ceva mai mult de 100 de milioane de euro. Cu plecările lui Ginter, Bender, Ramos şi Stenzel cei de la Dortmund au rotunjit suma spre 150 de milioane de euro. De adus au adus trei oameni, toţi din Bundesliga, Maximillian Philipp, Dahoud şi Toprak pe care au dat în jur de 45 de milioane de euro. Subţire, slab în comparaţie cu Bayern, de aici si diferenţa imensă de cotă la căştigarea Bundesliga 2017 – 2018.
Embed from Getty Images

Au început foarte bine, cu două victorii la 0 (Herta şi Wolfsburg), meciuri în care Bosz a folosit acelaşi prim 11: Burki – Zagadou, Bartra, Sokratis, Piszczek – Goetze, Sahin, Castro – Maximillian, Aubameyang, Pulisic. So far, so good dar să vedem până unde.

RB Leipzig au fost extrem de discreţi vara asta: au plătit în jur de 37 de milioane de euro pe 4 jucători sub 23 de ani (Augustin de la PSG, Bruma de la Galata, Leimur de la surata din Salzburg şi Mvogo de la YBB) şi au vândut doar doi jucători (Burke şi Selke).
Embed from Getty Images

Au început cu o înfrîngere la Schalke şi o victorie cu Freiburg dar deja au încasat 3 goluri. Rămâne o trupă de urmărit.

Altfel:

  • Wolfsburg şi Schalke au fost cele mai active trupe pe piaţa transferurilor, ambele cu peste 40 de milioane de euro investite (nu râde, băi, ăla din Premier League). Schalke l-a adus pe Bentaleb (de la Spurs) şi Konoplyanka (de la Sevilla), Wolfsburg pe Brooks (de la Hertha) şi pe Camacho (de la Malaga).
  • Nou promovatele Stuttgart şi Hannover au cumpărat puţin şi au vândut şi mai puţin. Notabil, Stuttgart a renunţat la serviciile lui Maxim, transferat la Mainz.
  • Leverkusen este o altă câştigătoare a acestei veri: plus 45 milioane de euro: Calhanoglu la AC Milan, Chicharito la West Ham, Toprak la Dortmund, Papadopulos la Hamburg sunt plecările ce au adus peste 55 de milioane de euro. Bender de la Dortmund e singura sosire notabilă.
  • Nouă echipe sunt pe plus în această campanie de transferuri. Celelalte, cu excepţia lui Bayern şi Schalke, au pierderi până în 20 de milioane de euro fiecare. Bani care vor veni din bere şi bilete, sunt sigur.
  • Fiul lui Klinsmann a ajuns în Bundesliga, portar la Herta. Are 20 de ani şi e accidentat – cred că nu îl vedem la lucru toamna asta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.