Ziua 22 – #ChampionsLeague 2016 – 2017

0

Madrid versus Restul Lumii (dacă restul lumii e Bayern Munchen şi Leicester City).

Bayern Munchen v Real Madrid

Primul test adevărat pentru Ancelloti, venit cam repede e adevărat dar dacă nu scoţi Realul cum vrei să joci finala cu Leicester? 🙂

Bayern a suferit în UCL în ultimele 3 sezoane, strategia lui Pep nefiind una care să le aducă urecheata. Acum, cu don Carlo la butoane, speranţele pakmaşilor sunt la cote înalte.

Realul e undeva la 60% din potenţial şi doar faptul că alde Barca şi Atletico sunt chiar mai jos face ca ei să fie, încă, pe primul loc în La Liga. Colac peste pupăză, şeriful lor trece printr-o perioadă mai puţin fastă şi tronul îi este contestat de mai tinerii (şi nevolnicii) colegi.

Lewa e accidentat la fel şi Hummels, asta înseamnă doi titulari mai puţin pentru FC Bayern. Vestea bună pentru ei e că Neuer şi Muller sunt disponibili iar Robben şi Ribery par a fi la a treia tinereţe.

Realul are probleme ceva mai mari, cu Varane şi Pep daţi ca accidentaţi şi Carvajal incert. Nacho lângă Ramos pare a fi singura opţiune a lui Zizou.

Meciul

Absenţa lui Lewa este importantă, nimeni din lotul nemţilor nu e la nivelul lui când vine vorba de marcat goluri. Dacă va fi disponibil, cred că Muller va juca rolul vârfului de careu şi am încredere că îl va suplini cu brio pe titular. În defensivă îl vom vedea pe Martinez lângă dom’ Profesor, cu Vidal şi Alonso în faţa lor.

Zizou nu are de ales şi va juca cu Nacho în centrul apărării dar dacă şi Carvajal va fi dat indisponibil, atunci francezul va avea foarte puţine opţiuni. De la mijloc în sus Realul e în formaţie completă.

E un meci venit cam devreme aşa că spectrul eliminării atât de timpurii va afecta maniera de joc a ambelor trupe. Cum primul meci e la Bayern, am impresia că don Carlo va intra circumspect în meci, aşteptând să vadă dacă CR7 şi/sau Bale au o seară bună. Şi bineînţeles vor ocupa mijlocul terenului forţând erori din partea unora ca Modric, Casemiro, Kroos. Vor fi destule, cu siguranţă.

Ancelloti e recunoscut ca fiind “a man with a plan” şi, în mare, planul lui e să tranşeze cât poate de mult calificarea încă de la Munchen.

La ani distanţă de Ancelloti, Zizou e recunoscut ca fiind “a man with a team” – sincer, francezul nu a rupt gura târgului apropo de abordările tactice. Are jucătorii care pot face diferenţa în faţa oricui, singuri sau în gaşcă. Problema apare când nici unul dintre ei nu pare a fi în apele lui – exact situaţia din perioada asta.

Sunt curios cum va reuşi Robben să scape de marcajul lui Marcelo, pentru că odată scăpat nu îi dau şanse mari lui Nacho/Navas. Ah, şi oare cât de des vor schimba părţile Bale şi CR7?

De urmărit: Thiago de la nemţi, Casemiro de la spanioli.

Pronostic

Accidentarea lui Lewa a mişcat în sus cota pe Bayern aşa că a devenit şi mai apetisantă. Bayern to win e la 1.75-1.80 şi eu zic că va livra. Pentru cei mai curajoşi dintre noi avem un Bayern la -1.5 @3.10. Bineînţeles, Muller to score @2.75 e pariul meu când joacă Bayern Munchen.

Atletico v Leicester

În umbra duelului de pe Allianz stă acest mic dar sprinţar duel de pe Vicente Calderon. Atletico e imensa favorită a acestei duble şi cota pe victoria lor este una în concordanţă.

Pe undeva e normal: Atletico pare a fi pus Champions League pe primul loc, încercând să câştige trofeul după două finale pierdute în trei sezoane.

Atletico nu are probleme mari de lot, doar Tiago şi Vrsaljko fiind daţi ca accidentaţi. Gameiro şi Gaitan sunt incerţi. În mod normal, Simeone nu are de ce să schimbe echipa care a remizat cu Realul, în uichend.

Shakespeare nu îl are nici la acest meci pe Wes Brown, altfel nu are probleme de lot. În uichend şi-a odihnit titularii în înfrângerea cu Everton, aşa că mai degrabă ar trebui să ne uităm la trupa care a bătut Sevilla ca să avem un prim 11 – cu Benalouane în locul lui Wes Brown.

Meciul

La Atletico e presiunea, ei sunt fovoriţii indiscutabili, ei visează la trofeu. Nu spun că Vardy nu ar vrea să pună mâna pe cupă, dar visul englezilor e ceva mai SF decât cel al spaniolilor. Pentru ei totul e un bonus de la ultimul meci din grupe şi am văzut asta în dubla cu Sevilla.

Simeone a învăţat lecţia Sevilliei şi probabil va fi preocupat mai degrabă să închidă meciul, să evite primirea unui gol decât să dea de la 2 în sus. 1-0 e perfect, 2-1 nu chiar.

Stop Griezmann and we have a chance – ăsta titlul şedinţei tactice coordonate de Shakespeare. Francezul e pivotal pentru Atletico şi neutralizarea lui e cheia jocului. Îmi este greu să cred că englezii vor reuşi asta pe tot parcursul celor 90 de minute, deşi o mică şansă ar fi: fără Gameiro, Griezmann pare a nu mai fi atât de periculos şi eficient. De altfel, Gameiro e unul dintre motivele pentru care Torres stă mai mult pe bancă.

Dacă dau gol diseară, Leicester intră în istorie: ultima oară când Atletico a primit gol pe teren propriu în eliminatorii a fost în 2014, de la bătrânul Kaka! De atunci nimic, şi pe acolo au fost Barca, Real, Bayern, etc

Pronostic

Greu de văzut altceva în afara unei victorii a lui Atletico dar cota este extrem de mică. Aşa că mai degrabă un Leicester +1.75 @1.70 ar fi alegerea mea. Iar pentru cei mai curajoşi dintre noi aş merge pe un BTS@2.7 şi/sau un BTS in the first Half la cotă de 6. Dacă e bal, cred că va fi de la început 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.