Ziua 21 – #ChampionsLeague 2016 – 2017

0

Prima tranşă, două meciuri interesante: un clasic plus unul ce se profilează a fi extrem de disputat.

Borussia Dortmund v AS Monaco

Primul sfert de care ne ocupăm e cel care are toate premizele să fie cel mai spectaculos. Se văd două trupe care joacă intens, high tempo, şi care nu au vreo preocupare mai deosebită vis-a-vis de apărare. Dacă Jardim ar fi vrut dar nu are cu cine, Tuchel are cu cine, vrea, dar nu prea a reuşit să imprime stabilitate liniei defensive.

De altfel, Tuchel ne atenţionează că s-ar putea să vedem ceva goluri – nu spune câte:  I think it’s safe to say we won’t have two 0-0 draws; both teams are too interested in scoring and pushing themselves to the limit.

Şi dacă neamţul e curtenitor cu adversarul, “It is a 50-50 game, but the momentum (is) slightly on their side. But we feel ready for this great match, to show what we can do and to win it.”, Jardim e mai direct şi realist, “My opinion is that we’re not favorites. I think there are two quality teams with a lot of missing players, it’s not easy to play all these competitions every three days with this intensity. They have more European experience than we do, which is an advantage, and they have a deeper squad.”

Dortmund nu îl are pe Gotze iar Schurrle, Weigel, Durm, Kagawa şi Reus sunt incerţi deşi toţi s-au antrenat ieri. AS Monaco nu îl are pe Bakayoko – suspendat – iar Sidibe, Boschilia şi Carrillo sunt accidentaţi. Pierderile mari sunt Sidibe şi Bakayoko, oameni de bază pentru Jardim.

Meciul

Dortmund vine după înfrângerea de pe Allianz dar probabil nu e un capăt de ţară, diferenţa între cele două trupe fiind foarte mare. Faţă de uichend Tuchel îi va avea la dipoziţie pe alde Piszczek, Weigl, Kagawa şi, surpriză, Marco Reus (deşi nu cred că îl va folosi). Contra lui Bayern a jucat un 3-4-3 care a funcţionat foarte prost. Diseară mă aştept să intre cu un 4-1-4-1, reintrarea lui Weigel fiind unul dintre marile plusuri. El e acel prim “1”, legătura dintre fundaşi (Schmelzer-Bartra-Sokratis-Piszczek) şi mijlocaşi. Nu mă aştept ca Tuchel să schimbe distribuţia ofensivă aşa că Pulisic şi Dembele vor fi alături de Aubameyang pe faza de atac.

Jardim are probleme mari în a-i înlocui pe Sidibe şi Bakayoko. Dacă la ultimul are un schimb valoros – probabil va juca Moutinho, cel mai experimentat jucător al lor – Sidibe a provocat o dilemă mare: Toure sau Raggi; unul rapid dar crud, celălalt mai experimentat dar lent. Şi a fi lent în faţa lui Dembele e cam riscant.

Ambele trupe sunt conştiente că “All-In” e mai degrabă o tactică pentru retur şi “să marcăm una mai mult decât ei” s-ar putea să îi scoată din competiţie. Aşa că mă aştept ca prima repriză să fie una mai liniştită, cu aşezări precaute, orientate spre păstrarea posesiei: ambele trupe practică acelaşi tip de desfăşurare ofensivă aşa că posesia prelungită le-ar putea scuti de emoţii. Dortmund pare mai bună la acest capitol – să vedem dacă vor fi dornici de a transforma rapid posesia în atac sau vor temporiza.

De urmărit: Weigel şi Pulisic

Pronostic

La meciul ăsta mergem împotriva curentului şi ne oprim la un Under 3.5 goluri @1.9 (Betfair) – în 7 meciuri pe teren propriu (anul acesta) Dortmund a primit doar 3 goluri.

Şi mai luăm şi pe Dortmund -1 AH @1.85-1.90 (Betfair) – cele două absenţe cântăresc greu pentru AS Monaco.

Juventus v Barcelona

Meciul vedetă al serii, doar se văd două trupe ultra-decorate, cu palmaresul ca mantaua unui general nord-coreean.

Juve şi Barca se află în situaţii diferite: italienii bat pas de defilare în faţa Romei, Napoli & rest pe când Messi şi ai lui nu găsesc nici poarta Malagăi în ultimul timp.

Nu că mai era nevoie de un plus de motivaţie dar Juve vede acest sfert ca un fel de răzbunare pentru finala pierdută – asta au tot zis de la tragerea la sorţi. Spre binele lor sper să le iasă, nu de alta dar data viitoare când se vor întâlni cu Barca nu vor şti ce să răzbune mai întâi.

Enrique, cu demisia în fişet, nu prea are porniri răzbunătoare: pentru el lucrurile pot merge doar în sus (chit că momentan jucătorii lui se uită mai mult în pământ).

Busquets e suspendat, Arda Turan, Vidal şi Rafinha sunt accidentaţi. Juve e full squad (mai puţin Pjaca) – mai mult, îl au în lot şi pe Mandzu.

Meciul

Lipsa lui Busquets duce la două soluţii pentru Enrique: fie joacă cu Andre Gomes – cum a mai facut-o sezonul ăsta – şi intră cu 3-4-3 sau rămâne la clasicul 4-3-3, fără Gomes dar cu Mascherano în linia de 3 mijlocaşi. Presa locală dă mai degrabă a doua variantă dar e un fel de wishful thinking atâta timp cât presarii nici nu vor să audă de 3-4-3.

Enrique ar putea totuşi merge pe 3-4-3 – cu el a făcut meciul de poveste cu PSG – doar că jucând aşa se expune destul de mult la contraatacul adversarilor.

Allegri nu are ce să schimbe, maşinăria lui merge ceas. Precaut, nu exclude să primească “It’s always good not to concede a goal when you play the first leg at home but that is going to be difficult this time and it is likely they will score,” doar că italienii au primit doar două goluri în acest sezon de UCL – ambele din faze fixe.

De urmărit: Dybala.

Pronostic

Nu văd cum Barcelona ar putea scoate mai mult de un egal în seara asta. Chiar şi egalul ar fi o performanţă, mai ales daca va fi cu goluri.

Juve DNB e la 1.9 (Betfair) aşa că e de luat (sau chiar un Juve to Win la 2.65). Pentru cei mai curajoşi dintre noi Dybala to Score stă la 3.1,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.