Sferturile Champions League 2016-2017: cum a fost

0

S-au mai liniştit apele după cele 8 meciuri, hai să vedem cum fost.

Bayern Munchen v Real Madrid

 • Un sfert disputat, cel mai disputat dintre cele patru, dar făcut praf de brigada de arbitri*.
 • 1-2 în tur, după un meci controlat de Bayern în prima repriză şi de Real în a doua, anunţa un retur de foc. Aşa a fost doar că incendiatorul şef a fost Kassai care, împreună cu colegii de brigadă, a luat o sumedenie de decizii eronate ce au înclinat balanţa spre spanioli.
 • Tuşierul din partea dreaptă a ecranului a fost total depăşit de meci, cu semnalizare aiurea de offside la Lewandowski, clipit des la poziţia de offside a lui CR7, liniştea mormântală la tackling-ul corect făcut de Vidal. Nici cel din stânga nu a fost mai breaz, la golul 3 spaniol părea că tocmai s-a ridicat de la masa unui bistro care serveşte băuturi relaxante.
 • Lotul lui Bayern a avut partea lui de vină în această eliminare: în tur, Muller a fost praştie pe post de înlocuitor al lui Lewa, în retur don Carlo nu avea cu cine să-şi înlocuiească fundaşii centrali care au stat o bună parte din meci într-un picior.
 • Ronaldo a făcut suta de goluri în UCL, Lahm şi Xabi Alonso au fost la ultimul meci UCL dar ce păcat că toate astea s-au întâmplat într-un meci de care puţini vor să îşi mai aducă aminte.

Leicester v Atletico Madrid

 • Alt sfert influenţat de erori de arbitraj, un penalty din afară careului făcând diferenţa în meciul tur.
 • În retur Leicester a fost mai crispată decât ar fi trebuit în prima repriză. Chestiune care i-a costat calificarea, până la urmă. A doua repriză le-a aparţinut, mai ales după marcarea golului egalizator, iar Atletico a arătat a orice numai semifinalistă de UCL nu.
 • 57% posesie, 19 şuturi spre poartă – acestea sunt cifrele lui Leicester, repriza a doua. Poate de aia Simeone a trecut pe la toţi jucătorii lui Shakespeare să le strângă mâna.

Juventus v Barcelona

 • O calificare clară ca lumina zilei. Juve, cu vreo 2 clase peste Barcelona, a controlat cu autoritate ambele manşe, neprimind gol în 180 de minute de la mirificii NMS şi marcând 3 bucăţi.
 • Dacă Enrique a mai încercat ceva din punct de vedere tactic, Allegri a fost stâncă: aceeaşi dispunere în ambele meciuri, nimic deosebit pentru “afară” faţă de “acasă”. Asta e cel mai înfricoşător lucru pentru adversarii lui Juve din acest final de competiţie: prestează la fel (de bine) oriunde i-ai trimite.
 • Juve are cotă de 3 la a lua cupa: aproape un cadou.

AS Monaco v Borussia Dortmund

 • Estimările s-au adeverit: 9 goluri în această dublă a apărărilor vraişte. Doar că Jardim a mai peticit câte ceva şi cu un mic ajutor de la funcţionăraşii UEFA a dat de pământ cu oamenii lui Tuchel.
 • Dortmund a fost mai mereu vioara a doua, nu a putut face faţă contraatacului francez. Mă aşteptam ca Tuchel să schimbe ceva în retur, să aplice ceva asemănător cu ce a aplicat don Carlo cu o seară înainte dar…
 • O calificare absolut meritată de AS Monaco, o trupă apărută cam de nicăieri în UCL dar care, cu puţin noroc îşi poate lua bilete pentru Cardiff.
 • Fabulos a fost Mbappe în această dublă, merită urmărit în continuare.

AS Monaco, Atletico Madrid, Juventus şi Real Madrid sunt semifinalistele Champions League 2016 – 2017. Vineri vedem care cu care.

Cotele le aveţi aici şi aşa cum v-am zis, Juve e aproape un cadou.

Semifinale_UCL_2017

* Văd că peste tot se foloseşte “brigada maghiară”, “jaful maghiar”, “cum au distrus trei unguri un meci fabulos” etc. Chiar contează că erau maghiari? Sau toată naţiunea e vinovată de prăpădul făcut de Kassai? 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.