#showmethemoney – +600 milioane Euro şi 48 de echipe la WC2026

0

Gata, s-a tras: vom avea un World Cup 2026 de nu o să-l putem duce.

48 de echipe, în grupe de câte trei, 80 de meciuri în total, 32 de zile, încasări cu un miliard de dolari mai mari decât ce se estimează pentru Rusia 2018 (6.5 v 5.5 miliarde USD). Astea ar fi primele coordonate ale proiectului “Gianni”, proiect cu care de altfel a câştigat preşedenţia FIFA.

În mare, echipele vor juca două meciuri în grupe cu primele două clasate intrând în fazele eliminatorii (Round of 32 etc).

 


Interesant este că finalistele vor juca tot 7 meciuri ca până acum.

Evident că se aud chiote de bucurie din rândurile din spate, o încleştare Noua Zeelandă v Egypt în “eliminatorii” devenind destul de probabilă.

Însă acest nou format îmi pare că avantajează mai mult naţiunile mari, cu infrastructură bine pusă la punct şi funcţională tot anul, nu numai în vara lui 2026. Experimentele Africa de Sud, Brazilia sunt elocvente şi nu ar fi logic să fie repetate. Logic…

Aşa că alde USA – care deja e o obişnuită a depunerii dosarelor de candidatură-, Chinacare şi-a anunţat intenţia de a organiza un CM în jur de 2030-, UK, Germaniacare au o infrastructură de invidiat -, sunt favorite la organizarea WC2026.

Şi dincolo de stadioane, vorbim de 16 echipe în plus care se transformă în 16 hoteluri/baze de pregătire în plus, 16 x Z mii de camere de hotel în plus, transport inter şi intra urban etc.

Probabil vom asista şi la candidaturi în parteneriat, ca la EURO, – USA + Mexic + Canada e primul care îmi vine în minte.

Nea Gianni, mai ai de treabă până să îi ajungi pe cei de la UEFA (cu aproximativ 50% dintre naţiuni prezente la turneul final) dar eşti pe drumul cel bun!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.