#EURO2016: Portugalia v Țara Galilor

0

O bună parte dintre microbiști văd meciul din această seara ca un duel simplificat: CR7 vs Bale.

Pentru prima dată față în față, cei doi meseriași își trag naționalele după ei sperând la titulatura de “erou al neamului” în cazul câștigării trofeului.

Portugalia nu îl poate folosi pe Carvalho – importantă absență dar nu de neînlocuit -, Țara Galilor este fără suspendații Ramsey (planeta răsuflă liniștită) și Davies.
Absențele galezilor sunt importante iar înlocuitorii (Williams și Collins, probabil) vor avea de muncit din greu.

Traseele de până acum sunt diferite, avantaj Țara Galilor: dacă portughezii de abia au ieșit din grupă (3 egaluri 0 golaveraj) plus alte două egaluri în eliminatorii, galezii au câștigat grupa Angliei și au bătut în ambele eliminatorii, ultima victimă fiind adunătura de hipsteri belgieni.
Statistica ne spune că în această fază favoritele își fac treaba și merg în finală, excepțiile fiind puține (îmi vin în minte Grecia în 2004 și Danemarca în anii ’90).

Însă diseară avem câteva ingrediente peste care nu aș trece ușor cu vederea. Unul ar fi faptul că Portugalia a jucat două meciuri de câte 120 de minute înaintea acestei semifinale. Mulți dintre titulari sunt trecuți de prima tinerețe și, cu toate zilele de pauză, cred că vor resmți ceva oboseală în a doua parte a meciului.

Apoi, o fi galezii debutanți, surpriza plăcută etc dar mie mi-au părut că știu să-și țină emoțiile în frâu, știu să gestioneze situațiile delicate (vezi revenirea rapidă din meciul cu Belgia).

Clar că Bale nu poate face totul pe teren dar e un mai bun motivator/catalizator decât colegul mai gelat.

Mă aștept la un meci strâns, în care dacă galezii pot duce egalul până prin minutul 60-65 atunci au o șansă bună la finală.

Văd că nici bookmakerii nu au tras preșul de sub cota Portugaliei (în jur de 2.1) semn că or fi portughezii favoriți dar nu le va fi ușor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.