Primul set de meciuri #EURO2016

0

Şuşa lui Michel a debutat sub semnul violenţei în şi pe lângă stadioane.

Ruşii sunt principalii protagonişti, parcă oferindu-ne un teasing al World Cup 2018: bătăi pe străzi, rachete şi picioare în gură în tribune. Obsedaţi să demonstreze că sunt cei mai cei “hooligans” ruşii au adus în Franţa contingente întregi de bătăuşi care nu au nimic de a face cu nişte suporteri beţi şi agresivi ci mai degrabă cu trupe de comando puse pe caft şi distrugeri.

Pe teren lucrurile au fost mai calme: meciuri închise (cu puţine excepţii), cu puţine goluri. Suntem la început, fiecare trupă vrea să îşi păstreze şansele de calificare intacte mai ales în această configuraţie, în care doar 8 echipe din 24 vor pleca acasă.

Grupa A: aici s-au impus favoritele, Franţa şi Elveţia câştigând scurt, cu destule emoţii. Principalii favoriţi au jucat slab în faţa naţionalei noastre, elveţienii nu au reuşit să dea gol unei Albanii în 10. Setul doi vine cu România v Elveţia – un egal ne convine nouă, elveţienii ochesc victoria – şi Franţa v Albania – sunt curios dacă jocul francezilor s-a mai ameliorat.

Grupa B e condusă de Ţara Galilor (victorie la Slovacia), principalii favoriţi terminând la egalitate cu ruşii după nişte decizii execrabile luate de Hodorogson. Setul 2 vine cu Rusia v Slovacia – de urmărit pentru că ruşii pleacă favoriţi dar în contextul actual s-ar putea să nu fructifice poziţia – şi Anglia v Ţara Galilor – meci greu pentru englezi, meci din care trebuie să scoată 3 puncte.

Grupa C: la fel ca în A, favoriţii s-au impus dar nu fără emoţii. Germania v Ucraina a fost o plictiseală totală în repriza a doua, asta după o primă repriză ceva mai încinsă, cu ucrainienii punând probleme măricele lui Neuer. Polonia a dominat cap coadă meciul cu nord irlandezii dar par un pic sub ucrainieni, ca nivel de joc. Setul doi ne oferă derby-ul grupei, Germania v Polonia – un egal e aur pentru polaci – şi Ucraina v Irlanda de Nord – aici alde Zozulya şi Konoplyanka trebuie să scoată 3 puncte dacă vor să îşi prelungească viza de UE.

Grupa D – o altă grupă în care favoriţii şi-au făcut treaba. Croaţii i-au dominat clar pe turci dar de abia au reuşit să încrie o dată. La fel, Spania a confiscat mingea dar de abia a reuşit să marcheze prin Pique, în ultimele minute. Setul 2 nu le pune faţă în faţă pe cele două favorite aşa că în mod normal ar trebui să avem din nou victorii Croaţia, Spania. Un pic mai greu pentru croaţi – cehii văd acest meci ca cel mai important al grupei – mai uşor pentru spanioli – turcii nu par a fi în stare să pună probleme majore.

Grupa E: ei, aici am văzut ceva ce nu prea mulţi s-ar fi aşteptat: Italia jucând fotbal – şi ce fotbal! – în faţa unei, de acum, mult prea umflate Belgii. “Doar Germania poate fi favorită în faţa Italiei” – asta au uitat pariorii care au muşcat din mărul oferit de casele de pariuri: Belgia favorită în faţa Italiei. Italienii i-au dezmembrat pe belgieni (nu că Wilmots ar fi construit ceva cât de cât legat) şi scorul e mic faţă de diferenţa de valoare, de clasă. IbraDen nu a reuşit să treacă de nişte irlandezi mai puţin fotbalişti dar extrem de încăpăţânaţi şi traseul lor a devenit ceva mai dificil: în setul 2 au cu italienii şi nu îi văd scoţănd ceva. Belgia are cu Irlanda şi ar trebui să bată dacă mai vor ceva de la acest turneu final.

Grupa F e condusă de vecinii noştri (2-0 cu o Austrie în degringoladă), urmaţi de Islanda şi echipa lui Cr. Ronaldo. Acest al doilea meci ne-a arătat că Portugalia e o echipă slabă per ansamblu, dependentă de un singur om. Şi, aşa cum am spus de mii de ori: Cr7 nu reuşeşte să tragă echipa în meciuri cu adevărat importante. Sau, mai ştii, gelatul nu o fi considerat meciul cu Islanda drept unul important… Setul 2 ne aduce Islanda v Ungaria – aici merg clar pe victoria islandezilor – şi Portugalia v Austria – un meci între două trupe dezamăgite de primul set.

Mai puţin caft, ceva mai mult fotbal, asta ar fi dorinţa noastră.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.