Beşiktaş s-a înnoit: Vodafone Arena

0

După aproape trei ani de eforturi intense turcii de la Beşiktaş au reuşit să-şi inaugureze noul stadion: Vodafone Arena.

Început în iunie 2013 (cu lucrările de demolare a Inonu) şi cu un cost de aproximatv 80 de milioane de euro (faceţi voi comparaţiile cu Arena Naţională), stadionul are o capacitate de 43.500 de oameni, este primul smart-stadium al Turciei şi, deşi e considerat multi-rol, nu are pistă de atletism – probabil toate concertele sponsorizate de Vodafone se vor desfăşura acolo (de aici şi multi-rolul).

DB Architects au fost proiectanţii şi din cauza faptului că sectorul Eski Açık şi turnul din acest sector au fost declarate monument istoric de către autorităţi, proiectul a trebuit să se facă în jurul acestor două elemente care nu au fost demolate.

Inutil de spus că stadionul a început să producă bani serioşi. Am impresia că au toate autorizaţiile la zi – inclusiv cea de la ISU.

Onoarea inaugurării a revenit celor de la Bursaspor, meci de campionat etapa 28 (aşa cum le stă bine, oficialităţile nu s-au amestecat cu poporul şi şi-au făcut propria ianugurare cu o zi mai devreme).

La aşa un eveniment s-a lăsat cu distracţie: poliţia a intervenit cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene împotriva suporterilor lui Besiktas (se speculează că poliţiştii sunt mai energici cu fanii lui Besiktas – çArşı – pentru că şi aceştia sunt anti-regim) iar jucătorii nu s-au lăsat mai prejos: două eliminări în prelungiri după un mini caft.

Primul gol pe acest stadion a fost marcat de Super Mario Gomez (mai jos) iar ceva poze cu noua arenă aveţi aici şi aici.

O fi fost nea Mircea la deschidere?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.