Ziua 18 – Champions League 2015-2016: Zenit vs Benfica

0

După etapa de ieri – cu două întâlniri decise încă din tur – a venit seara meciurilor pe muchie. Primul, din motive meteorologice, e Zenit vs Benfica, duelul antrenorilor portughezi.

1-0 pentru Benfica în tur, cu gol în prelungiri – ipoteza perfectă pentru un retur încins.

Echipele

Turul a lăsat urme adânci în cele două loturi:

Zenit nu se poate baza pe Criscito – eliminat în tur – şi Javi Garcia (galbene). Malafeev şi Faizulin sunt accidentaţi aşa că AVB are ceva treabă în a pune 11 oameni pe teren. Zhirkov va intra pe stânga – în locul lui Criscito – şi probabil Neto/Yusupov în locul lui Garcia. După meciul de la Lisabona, Zenit a mai avut un meci în cupă şi unul (primul) în campionat, ambele terminate cu 0-0. S-a muncit mult la acest “0” din dreptul Zenitului – e principala ţintă a ruşilor în meciul care stă să înceapă.

Benfica stă la fel de prost la numărul de suspendaţi: fundaşii Almeida şi Jardel au făcut norma de galbene în tur. Pe lângă ei mai lipsesc Luisao şi Lisandro Lopez – cu alte cuvinte Benfica vine la Sankt Petersburg cu rezervele în defensivă. Mai punem aici şi lipsa portarului Julio Cesar şi avem o situaţie complicată pentru Rui Vitoria. De la meciul tur, Benfica a mers ceas, cu trei victorii din trei meciuri (6-1 golaveraj), una chiar în derby-ul cu Sporting Lisabona.

Meciul

Diseară, AVB e la mutare şi vreau să văd dacă e material de antrenor de primă mână.

Miza mare, rezultatul strâns din tur şi absenţele importante de ambele părţi mă duc cu gândul la un meci foarte închis şi lent. Nici una dintre nu vrea să rişte primirea unui gol (obiectiv general) iar faptul că ambele sunt subţiri în defensivă e un motiv în plus pentru a pune cât mai mulţi oameni sub minge. Asta în teorie.

Dacă însă, cumva, se deschide scorul, atunci cred că vom avea festival: portughezii ştiu că orice înfrângere la limită (cu goluri) îi califică aşa că vor face totul să rămână în siajul ruşilor. Zenit trebuie să marcheze mai mult şi are cu cine să o facă.

Zenit a bătut-o pe Benfica de două ori aici, strâns: 3-2 în 2012, 1-0 în 2014. Benfica e destul de slabă în meciurile din deplasare (în UCL) dar pe de altă parte a pierdut rar la diferenţă de două goluri.

Pronostic

În seara asta mă aşez de cealaltă parte a curentului: cred că se vor marca 3 goluri în meciul ăsta (cotă în jur de 2.00) şi decât să luaţi Zenit solist mai bine Zenit to Qualify la peste 2.70. Riscant, dar merită.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.