#Bundesliga – prima treime

0

Doisprezece etape au trecut din Bundesliga – prima treime a campionatului – şi am impresia că ne uităm la un sitcom. Avem un campionat 1+17 – hai, poate, un 1+1+16 – unde dominarea lui Bayern e zdrobitoare, cele cinci puncte care o despart de Borusia Dortmund nu reflectă integral situaţia din teren.

Ce i-a mai rămas de făcut lui Pep? Să bată recorduri. Şi a fost aproape de unul – cu victorie la Frankfurt ar fi avut 12 victorii consecutive, peste recordul lui Tottenham. Nu a fost să fie dar vedeţi aici ce listă mai are de bifat şi aproape toate îi sunt la îndemână.

În timpul ăsta, Lewangolski (doar) egalează recorduri. Momentan.

  • doar Dortmund reuşeşte cât de cât să ţină ritmul impus de Pep şi Morarul meu favorit – ritm care nu pare că va fi “îndulcit”. Cinci puncte, nu par multe, dar în “directă” Bayern le-a dat un 5-1 sec.
  • Wolfsburg conduce restul plutonului la o distanţă de 13 puncte faţă de lider. 13 puncte în 12 etape! E un alt campionat.
  • Gladbach, Leverkusen, Schalke şi Wolfsburg au pornit mai greu campionatul, poate şi din cauza competiţiilor europene. Dacă la ei e “poate”, la Augsburg e sigur: meciurile de Europa League i-au trimis pe ultimul loc în Bundesliga.
  • Hoffenheim e în vrie sezonul ăsta aşa că l-a demis pe Markus Gisdol şi l-a adus pe bătrânul olandez Huub Stevens, cu sarcina de a scăpa echipa de la retrogradare. Şi atât, pentru că de la anul îl vor avea antrenor pe tânărul Julian Nagelsmann, 28 de ani, cel mai tânăr antrenor din istoria Bundesligii. Se pregătesc de Zweite.
  • Stuttgart încă nu şi-a revenit: după ce au terminat pe brânci sezonul trecut, acum stau pe loc de baraj la retrogradare. Iar de curând şi-au luat 4 boabe la pachet de la vecinii din Bavaria.
  • Nou-promovatele stau binişor: Inglostadt pe 10, Darmstadt pe 13. Hamburg, şi ea un fel de nou promovată, e pe 11.
  • Lewandowski a dat din toate poziţiile dar nu e singur pe primul loc al golgheterilor din Bundesliga: vârful lui Dortmund, Aubameyang are tot 14 goluri. De el nu prea s-a auzit, nu e în distribuţia FC Hollywood, dar dacă meţine ritmul am impresia că îl vedem la anul şi pe el acolo.
  • Ah, pe locul 3, cu 11 boabe în 12 meciuri, e Thomas Muller – un mijlocaş ofensiv, nu chiar vârf, al lui Bayern Munchen (asta e pentru Cătălin 🙂 )

Pe final vă las cu cele 9 (nouă!) distribuţii tactice folosite de Pep la Bayern, în sezonul trecut (şi parţial în sezonul curent).

Bundesliga-pep-guardiola-bayern-munich-oktoberfest
sursă foto

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.