Onoarea nereperată a Barcelonei

0

Acel 7-0 de coşmar de acum două sezoane încă bântuie prin vestiarul de pe Camp Nou. Şi Barcelona aşteaptă această dublă cum poate nu a mai aşteptat demult un meci: în perioada de aur a echipei, cu stindardul Messi pe teren să iei nişte scatoalce peste ceafă de la nişte nemţi, nu e chiar uşor de uitat.

Şi meciul din seara asta vine cum nu se poate mai bine pentru ei: sunt pe val, tripleta din atac se calcă pe bombeuri în gura porţii iar adversarii de azi sunt exact la polul opus.

Barca nu are nici o problemă de lot. Dincolo, la Bayern Munchen, e jale: meseriaşii Ribery şi Robben şi ucenicii Alaba şi Badstuber nu pot să pună umărul. Noroc cu măştile astea din fibră de carbon – doar aşa îl vom vedea (un fel de a spune) pe Lewandowsky la joc.

Casele de pariuri se dau peste cap să ne convingă că victoria Barcelonei e la doar 90 de minute depărtare de ora 21.45. Cota de 1.7, în cădere, în vreme ce Bayern dă cu capul de pragul cotei de 5. Chiar, eu nu îmi aduc aminte când a mai avut vreodată Bayern cotă de 5 (cel puţin în ultimii 5-6 ani)!

Ce va face Barca? Va da drumul la morişcă – ok, nu mai e aceeaşi morişcă de pe vremea lui Pep – şi va încerca să îşi asigure calificare (în primul rând) şi apoi să se răzbune pentru ruşinica amintită mai sus. Ce va face Bayern? După ce prim 11 a aruncat Pep pe teren va încerca să închidă meciul cât mai mult timp şi probabil că va încerca contraatacul pe flancul lui Muller – Neymar nu e chiar cel mai conştiincios jucător când vine vorba de apărare iar Iniesta e cu talonul de pensie în geam (şi nu l-a dat afară din casă rezistenţa fizică vreodată). Greul cade pe Schweini care va trebui să acopere bine mijlocul şi să îşi conducă / aranjeze cât mai bine colegii de linie.

Singurul avantaj al lui Bayern în seara asta ar putea – cu puţin noroc – să fie cel determinant: dacă e cineva pe lumea asta care să ştie cum să-l închidă pe Piticul atomic, apoi acela e Pep. Şi dacă o să îi iasă, atunci va fi greu pentru Barca. Şi nu, nu mă luaţi cu Suarez sau Neymar…

Altfel, dincolo de faptul că în istoria recentă Bayern are avantaj în “directe”, mă uit că în afara meciurilor cu echipe care au sacoşa ca cea primită de nea Puiu Călinescu, Barcelona a câştigat strâns şi destul de greu partide importante: 1-0 cu City, 2-0 cu Valecia (goluri în 1 şi 90), 2-1 cu Real Madrid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.