Pride of England în Champions League

0

În melanjul eclectic al celor de la Manchester City stă the pride of England când vine vorba de Champions League.

Barcelona v Manchester City

Barca intră cu prima şansă la calificare şi mai nimeni nu vede cum ar putea rata. Au 2-1 pe Etihad şi avantajul terenului. City e într-o perioadă neagră cu 3 înfrângeri în ultimele 5 meciuri.

Barca nu poate conta pe Busquets; City îl are în sfârşit la dispoziţie pe Yaya Toure (MVP-ul lor) dar nu pot conta pe Gael Clichy.

Pellegrini e cam la ultima suflare pe banca lui City. Cu probleme în campionat, cu iminenta ieşire din UCL, pare-se că răbdarea şeicului e pe terminate. Dar dacă chilianul ar fi fost inteligent în tur şi ar fi setat echipa să presteze, nu s-ar fi dat în stambă după meci aruncând vina pe jucători – poate că ar fi avut parte de mai multă clemenţă din partea publicului (şi probabil a angajatorului).

Cred că asta e şansa lui: să îşi pună trupă să joace aşa cum a făcut-o în a doua repriză din tur. Iar dacă nu face asta, mă bazez că jucătorii se vor înţelege între ei pe teren. Dacă nu diseară e momentul să te arunci pe Barca, atunci când?

Dortmund v Juventus

Un 1-0 scurt – scorul favorit al celor de la Juventus – ar aduce calificarea Borusiei Dortmund.

Dortmund nu contează pe Großkreutz şi Piszczek – accidentaţi; Juve pare că nu poate conta pe Pirlo dar într-un meci ca cel de diseară poate e mai potrivit Pereyra.

Meci pe muchie – avantajul lui Juve e foarte subţire iar Dortmund a fost echipa mai bună, mai prezentă în meciul tur. Italienii nu cred că pot ţine la nesfârşit de 0-0 aşa că la un moment dat vor trebui să organizeze o expediţie şi în terenul lui Dortmund.

Probabil ca Allegri va aplica din nou rombul, lăsând spaţiile laterale momeală pentru fundaşii lui Dortmund – aşa a înscris ambele goluri din tur. De urmărit dacă Jurgen Klopp a învăţat lecţia şi: fie atacul va produce mai mult decât în tur, fie va juca mai compact în mijloc.

Dacă se marchează repede cred că vom vedea festival. Dacă însă se intră cu 0-0 la pauză …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.