Cele mai bune opt echipe din Europa

2

Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid, PSG, AS Monaco, Bayern Munchen, Juventus şi Porto sunt cei 8 muşchetari rămaşi în competiţie.

Sau: 3 echipe din Spania, 2 din Franţa şi câte 1 din Germania, Portugalia, şi Italia. Am uitat ceva? Nu, nu, Anglia nu mai are echipă în Champions League. Din faza sferturilor de finală 🙂

Spania

Barcelona a trecut relativ lejer de Manchester City cu o dublă victorie 2-1 şi 1-0 după două meciuri pe care le-a dominat de la un capăt la altul. Mulţi cred că City “was left wondering how on Earth it was supposed to compete with a side whose attacking play was so scintillating” dar nici Pellegrini nu a excelat în această dublă. Cum nu a excelat nici anul trecut, în aceeaşi fază.

Atletico Madrid a avut nevoie de penalty-uri şi o grămadă de noroc pentru a trece de Bayer Leverkusen. Inexplicabilă candoarea cu care s-au ratat 5 penalty-uri din 10.

Real Madrid îşi făcuse viaţa uşoară încă din tur şi priveau returul ca un meci în care să-şi regăsească forma pierdută de vreo două săptămâni. A ieşit un 3-4 de toată frumuseţea dar care m-a lăsat cu un gust ciudat: la 3-2 era agitaţie mare pe teren – mai ales din partea nemţilor, la 3-3 s-a lăsat liniştea. Golul de 3-4 a picat cam din senin şi a speriat de-a binelea cele două echipe.

Franţa

Performera de anul ăsta. A trecut cu două echipe în sferturi prima oară în ultimii 5 ani – în ediţia 2009-2010 Franţa a avut două echipe în sferturi de UCL, echipe care de altfel s-au văzut între ele: OL şi Bordeaux.

PSG este de departe remarcata optimilor cu această calificare în dauna mult mai şiretului Jose. Un meci retur excelent, cu o PSG jucând ca şi cum ar fi depins istoria clubului de meciul ăla. Şi când te gândeşti că Chelsea a avut toţi aşii în mână (1-1 în deplasare, adversarii în 10 din minutul 30, 1-0 cu 9 minute înainte de final, etc)… Am impresia că greşeala arbitrului mai degrabă a scos-o pe Chelsea 🙂

AS Monaco a făcut două meciuri diferite ca rezultat şi calitate a jocului. Pe Emirates au fost aproape de netrecut în defensivă şi au şi contat în atac – pe contre -, pe Stade Louis au fost călcaţi în picioare de trupeţii lui Arsene şi nu au fost foarte departe de a fi eliminaţi. Ce important a fost golul lui Ferreira din 90+4!

Germania

Despre Bayern Munchen numai de bine.

Italia

Juve intra cu şansa a doua în retur după un subţire 2-1 în tur şi un meci prost făcut pe teren propriu. Ştachia lui Tevez însă a clarificat lucrurile mai ales în contextul în care Dortmund nu a reuşit să vadă poarta adversarilor (deşi sunt porţile lor, cumpărate chiar de ei 🙂 )

Portugalia

FC Porto: lejer, de primăvară. Au dominat ambele meciuri în mod categoric. Basel a părut cam rătăcită şi departe de nivelul propus de portughezi.

În câteva ore vom avea ţintarul sferturilor şi cred că măcar două dintre ele vor fi tari, tari.

Pronosticuri?

2 COMMENTS

  1. Pana la urma, s-au calificat echipele cu mai mult sange rece. Si mai bune la momentul respectivelor meciuri…
    Favoritamea e Bayern…:)

    • Mai, ce sa zic… la PSG numai sange rece nu a fost 🙂
      Eu tin cu toate echipele engleze. Sper sa castige trofeul si anul asta :)))))

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.