Bundesliga – etapa 14

0

Acum câteva zile domnul Jürgen Klopp răbufnea şi îi trimitea în Bavaria pe cei care vroiau “succes” sportiv. Uşor vexat de dorinţele (normale, de altfel) ale suporterilor.

Aseară, a avut plăcerea să deschidă etapa numărul 14 a Bundesligii în faţa unei trupe recunoscute pentru focurile de artificii pe care le provoacă pe teren: iau şi dau la grămadă. Din fericire pentru BVB, Klopp a schimbat placa şi a abordat meciul extrem de precaut, mai precaut decât o făcuse cu Gladbach – ultima victorie în campionat. După golul lui Gundogan, ghinionul (golul anulat eronat) şi norocul (iertaţi de un penalty) s-au amestecat pentru Dortmund care a reuşit să iasă momentan din zona retrogradării. Să fi început revirimentul, anularea acestei “Eine Mischung aus verloren gegangenem Selbstvertrauen und Pech“?

Etapa continuă cu Wolfsburg jucând la Hanover pentru a rămâne în plasa lui Bayern Munchen; iar Gladbach (cu Hertha), Augsburg (la Koln) şi Schalke (la Stuttgart) ochind locul III – loc ce pare că va fi eliberat astăzi de Leverkusen: Bayer are meci acolo unde succesul sportiv este la el acasă (în opinia lui Klopp) şi cele trei trupe enumerate mai sus îşi fac calculele pornind de la o înfrângere a celor din Leverkusen.

Apropo de bavarezi: au început să caute orice motiv pentru a transforma următorul meci într-un derby – fac tot ce pot pentru a mai ridica nivelul de interes pentru meciurile lor şi pentru competiţie în general.

Un meci foarte intereseant pare că va fi Paderborn v Freiburg. După un început în forţă – ceva vreme pe primul loc – celor din Paderborn li s-au gripat motoarele şi au ajuns în partea a doua a clasamentului. Freiburg – o trupă solidă, de mijlocul clasamentului – a început mai prost, cu o serie lungă de înfrângeri şi egaluri, prima victorie venind abia în etapa 10. Par să îşi fi revenit şi chit că au înghiţit un 1-4 de la Stuttgart în ultima etapă, jocul e pe trend ascendent.

Lass uns spielen!

jurgen-klopp-01

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.