World Cup 2014 / Ziua 22

0

Diseară avem prima parte a caftului Europa v America de Sud.

Ca un Campionat Mondial care se respectă, acest Brasil 2014 a avut sita potrivită pentru a cerne participantele. Aşa că ne-am ales în semifinale cu cele mai bune echipe – deşi nici una dintre ele nu a impresionat prin joc, atitudine, organizare. Dar faţă de celelalte participante sunt cu o clasă peste.

Brazilia v Germania.

O naţiune întreagă a izbucnit în plâns când s-a aflat că Neymar nu va putea juca semifinala (şi probabil nici finala). Acest adevărat şoc pentru cariocas a fost acompaniat şi de suspendarea lui Thiago aşa că Scolari trebuie să arate că este antrenor.

După ce în grupe şi optimi Scolari a jucat cu Neymar în centrul liniei de trei din spatele lui Fred – cu rezultate absolut îndoielnice – pentru meciul cu Columbia a aşezat echipa la fel ca în Cupa Confederaţiilor: Neymar-Oscar-Hulk în spatele lui Fred. Mai aproape de poziţiile lor naturale, brazilienii au avut un meci ceva mai bun, mai legat. Nu au rupt gura târgului dar au avut avantajul golului rapid şi Columbia a trebuit să facă ce nu prea ştiu: atac poziţional.

Diseară revine Luiz Gustavo, Dante probabil va intra în locul lui Thiago Silva iar în locul lui Neymar… oricine (Willian, Bernard) va intra va fi etichetat degrabă cu “Amarildo” şi aşteptările unei întregi naţiuni îl vor strivi. Nu cred că Scolari va schimba sistemul, mai degrabă cred că va încerca să impună un ritm lent sperând să speculeze vreun culoar neînchis de nemţi, pasă Oscar – pătrundere Hulk.

Că veni vorba de ritm lent: acelaşi lucru îl ocheşte şi Low – am văzut clar asta în meciul cu Franţa, din sferturi. Odată marcat golul, băieţii lui Low au schimbat viteza şi au început să îi plimbe, lent, pe francezi. Germania nu are probleme de lot şi am impresia că vor juca tot în formula din sferturi, cu Klose atacant, Muller, Ozil în benzi şi Kross susţinut de Schweini şi Khedira.

– e a doua oară când cele două echipe se întâlnesc la un Campionat Mondial. Precedenta întâlnire a fost acel 2-0 din Japonia, meci despre care nenea Oli Kahn (şi degetele lui) ne pot spune mai multe.

– să vedem cine va fi ţinta lui Fernandinho: Muller? Ozil? Reamintim, Brazilia a faultat Columbia de 31 de ori (!!! – record) cu Fernandinho tăvălindu-l ori de câte ori a avut ocazia pe James Rodriguez.

– asta dacă Ozil va juca. Omul este din ce în ce mai criticat (de cele mai multe ori pe bună dreptate) dar până acum Low a decis să rămână cu el.

– Brazilia încă nu a pierdut o semifinală la un Campionat Mondial. Să fi venit timpul?

(foto de pe vremea Brazilie 3R şi a lui Oli Kahn. Yokohama, 2012)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.