Inglorious Bastards

0

Putea fi aşa: “Mi-am pus cămaşa albă, cravata galben pai, m-am uitat în oglindă – e bine. Am mers rapid la sediu – o formalitate – numărătoarea, aplauzele cuvenite şi apoi repede spre dejunul cu Grondona. Arena Natională, spinări încovoiate la oficială, câteva fluierături netrebnice din tribună, un meci slab (ce dracu’ să mă fac cu Piţi?), şi hai, gata, mergem la restaurant.”

Dar din păcate pentru el a fost aşa: 3 ani şi o lună.

Lotul din dosarul transferurilor a fost condamnat – fără excepţie – la închisoare cu executare, într-un proces a cărui sentinţă se vrea/s-a vrut a fi un exemplu pentru întreaga societate. Şi cumva cred că ajunge să fie un exemplu – dintr-o singură lovitură au disparut toţi cei 7 “nea” care au dominat, călărit şi aservit fotbalul romănesc de vreo 25 de ani. Mai mult, ei sunt indivizii care au încercat să transforme mitocania, perversitatea, şmecheria, mârlănia în standarde de comportament. Din păcate au reuşit, cel puţin cu o parte a contemporanilor noştri.

Din acel insectar l-am decupat pe Gică Popescu, omul care trage acum pentru atâtea şi atâtea încovoieri ale coloanei. Pe el nu îl pot alătura insectarului de mai sus pentru că nici unul dintre epitetele de acolo nu se prea lipeşte de el. Din păcate, s-a lipit el de cei 7 (sau s-au lipit ei de el) şi a ajuns să fie în acest lot. Mai mult, de parcă nu era îndeajuns, i-a urmat pe cei 7 şi în recursul din 2012, practic începutul sfârşitului pentru el. Păcat că lecţia de care vorbeşte Moise Guran aici nu i-a fost predată şi lui de nimeni (sau o fi lipsit el de la lecţie?). Citind articolul de pe RiseProject mă consolez că măcar la lecţia de demnitate nu a lipsit.

Despre restul de şapte – numai de bine 🙂

Altfel, cred că toţi suntem datori cu un răspuns: Cu plăcere, MM!

ps: multumim lui Daniel pentru titlul acestui articol! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.