Sub imperiul chelului*

0

Bundesliga intră în ultima treime şi mai mult ca niciodată competiţia e distorsionată de demonstraţia de forţă oferită de Bayern Munchen.

Cred că ultimul meci – cel cu Schalke – e relevant pentru ceea ce s-a întâmplat până acum în Bundesliga. Şi – cel mai probabil – pentru ce se va mai întâmpla în cele 11 etape rămase. O dominare totală, o superioritate incredibilă, o diferenţă care se vedea şi de pe Lună. Şi vorbim de un derby tradiţional, iar partenerul era una dintre cele mai în formă echipe.

“His perfectionism in combination with german mentality is a winning combination.” – citeam un comentariu referitor la mister Pep Guardiola, care a răspuns până acum la întrebarea care apăruse anul trecut: ce mai poate aduce Pep, mai mult decât a făcut-o deja herr Jupp?

* De remarcat că perioada asta fastă coincide şi cu forma maximă în care este cel numit în anumite cercuri, Cheloo. Arjen Robben e pe vârf de formă şi mai câ îl face uitat pe Ribery. Ultima demonstraţie: hat trick-ul cu Schalke şi prestaţia de excepţie i-au adus un 10 din partea lui whoscored.com. Ar fi a doua oară pentru această Nadia Comăneci a Bundesligii (precedentul 10 fiind luat în meci uşor, cu Braunschweig).

arjen-robben-fc-bayern-munich

Dacă simulările merg bine, Bayern Munchen va fi matematic campioană pe 29 martie – un record din ce ştiu. Asta dacă nu cumva Dortmund mai lasă puncte în meciurile următoare – caz in care bavarezii pot deveni campioni la meciul cu Hertha, la Berlin! 🙂

Dortmund vrea să îşi asigure locul de vicecampioană, pentru ca mai apoi să se concentreze pe meciul direct (de la Munchen) şi eventual finala Cupei, unde vor dori să demonstreze că pot fi la nivelul lui Bayern. Greu.

– cu 2-0-4 linie de clasament, Leverkusen s-a predat şi în faţa lui Bayern şi, în curând, şi în faţa lui Dortmund. Ceva nu mai merge acolo. Ca idee, linia lor pe 2014 este 2-0-7!

– la fel Gladbach, care încă nu are victorie în acest an. 0-3-3 e linia lor de clasament şi au alunecat până pe 7, în afara locurilor “europene”. Bafta lor este că peste ei sunt Mainz şi Wolfsburg, trupe care nu pot menţine un ritm ridicat pe final. Şanse ar fi.

– în afară de Bayern, cele mai în formă echipe în acest început de an sunt Schalke, Augsburg şi Nurnberg. În partea cealaltă o avem pe Stuttgart care încă nu a făcut punct în aceste prime 6 meciuri din acest an!

– de altfel, Nurnberg a început în trombă noul an şi a făcut 4 victorii din 6 meciuri, ieşind de pe locurile retrogradante şi evitând recordul negativ – în decembrie nu aveau nici o victorie!

– de la locul 11 în jos se joacă retrogradarea. Braunschweig “conduce” dar nimic nu e foarte clar – Werder, Stuttgart, Hamburg sunt printre trupele de tradiţie care se zbat în zonă.

[note]“What Bayern have done is definitely not reprehensible,” he added. “It’s just what every business in Germany tries to do to their rivals.”[/note]

33 de puncte rămase în joc. Weiterarbeiten!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.