A doua încercare pentru Arsenal

0

Fix un an a trecut de când Kroos, Muller şi Mandzukic au îngropat Arsenalul pe Emirates. Tot Champions League, tot optimi.

Şi uite aşa, la un an distanţă, Arsenal va încerca să scoată ceva mai mult decât o înfrângere onorabilă în faţa trupei lui Guardiola (de data asta).

Ca de obicei, Arsenal are ceva jucători lipsă – Ramsey şi Walcott ar fi mai importanţi – şi aşa a ajuns Oxlade-Chamberlain să fie titular. Aici poate fi un punct slab al lor, omul nu e cunoscut pentru faza defensivă. Şi ca să fie şi mai rău, în faţa lui e Robben care traversează o perioadă destul de bună.

Bayern e fără Ribery dar nu e o mare problemă pentru Pep, ţinând cont de ce lot are.

Bayern nu pare a avea vreo slăbiciune şi e marea favorită a meciului de diseară. Ceva probleme au când întâlnesc echipe care aglomerează defensiva şi degajează orice balon, fără excepţie, spre un pivot aflat la vreo 50 de metri de propria poartă (cam aşa s-a desfăşurat meciul cu Stuttgart). Cum Arsenal nu agreează acest tip de joc, totul duce spre un meci controlat cu autoritate de nemţi şi probabil o victorie la 2 goluri. 3-1 ca acum un an?

Milan v Atletico.

Oare când a fost ultima oară când Milanul pe San Siro nu a fost favorită (exceptând întâlnirile cu Barca?).

Cu jumătate de echpă accidentată, cu Muntari şi Montolivo suspendaţi, nea Clarence nu prea are de ales. Poli în dreapta şi nenea Essien ca pereche pentru de Jong să vedem ce iese. Atletico nu are prea multe bătăi de cap din punctul ăsta de vedere (a revenit Villa, Miranda cred ca va fi titular, le lipseste doar Tiago).

Echipe aflate în poziţii opuse când vine vorba de formă şi experienţă. Atletico pleacă cu prima şansă şi îmi este greu să cred că Diego Costa nu va găsi o cărare prin defensiva lui Milan (35 de goluri primite în 24 de meciuri în campionat, 5 goluri în 6 meciuri în grupă). Întrebarea este dacă Balotelli va face la fel.

Să fie goluri!

UEFA-Champions-League

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.