Restanţierii din fotbalul românesc

0

Ieri am văzut pe digisport acest articol şi mă gândeam că ar fi o idee bună ca cei de acolo să facă astfel de articole, măcar odată la 3 luni. Să vedem şi noi situaţia la zi a finanţelor cluburilor de fotbal din România. Poate aşa, cu picătura chinezească, vor înţelege şi microbiştii români de ce apele în care se scaldă fotbalul românesc sunt aşa de tulburi. Cluburi care se târâie de azi pe mâine, cu mâna întinsă către administraţia locală, fără nici o idee despre ce înseamnă o societate comercială.

Fotbalul românesc trăieşte din drepturile de televizare şi din banii primăriilor (CJ-urilor, etc). Atât. Excepţională reţetă!

[pullquote]13 echipe au restanţe la plata salariilor (unele istorice) iar din celelalte 5, 2 sunt în top iar restul de 3 sunt în a doua jumătate a clasamentul – 10, 16, 18.  [/pullquote]

În timpul ăsta, noul preşedinte al ligii profesioniste (ce ironie!) de fotbal s-a dat la fund imediat după alegeri. Nici un proiect, nici un plan de redresare, nimic. Mai mult, cei doi candidaţi la preşedenţia FRF bat câmpii cu graţie, dorindu-şi o primă ligă mai mare, mai stufoasă. Să facem din fotbalul românesc un fel de Daciada, să avem derby-uri încinse între fc scăpătatul din vale şi acs fomistul din deal. Poate apare Liga Profesionistă a Primăriilor Oraşelor Reşedinţă de Judeţ (LPPORJ). O ligă de 40 de echipe, să fie concordie!

Băieţi: rahatul pe care tot vreţi să-l înmulţiţi e deja diluat. Şi nu vinde nimic, nici un tricou, nici un bilet şi în curând nici măcar un drept de televizare.

[note]12 din 18 echipe sunt susţinute (şi) din bani publici sau beneficiază de alte facilităţi financiare. Cu alte cuvinte, două treimi din fotbalul românesc de top este subvenţionat. Şi noi vrem performanţă, nu-i aşa?[/note]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.