Bună guvernanţă la FRF

0

Odată cu încrierea lui Răzvan Burleanu în cursa pentru FRF, avem (măcar) doi candidaţi – premisele unei competiţii! – şi mai aşteptăm cu înfrigurare şi celelalte nume vehiculate (Iordănescu, Porumboiu) pentru ca alegerile să fie cu adevărat spectaculoase.

1. Gică Popescu şi ceilalţi trei muşchetari (Dumitrescu, Hagi, Stelea) s-au lansat primii în cursa pentru şefia FRF, undeva prin vară.

Lansare cu morgă, Popescu susţinut de colegii lui de generaţie – cum ar veni o a doua încercare de descălecare, după eşecul din 2005. De data asta mai proaspeţi, mai determinaţi, mai încrezători. Mai ales că actualul jupân şi-a pus mâna pe fruntea lui/lor. Fără un program propriu-zis dar cu funcţiile deja împărţite, au dat senzaţia că preluarea puterii e o simplă formalitate.

La bani mărunţi:

– carieră sportivă excepţională, carieră managerială mediocră (Şcoala de Fotbal e pe butuci, Chindia Târgovişte e tot în Liga III şi nici imobiliarele nu înfloresc).

– Dosarul Transferurilor e o tinichea serioasă – se spune că UEFA a insistat ca el să se retragă din Comisia de Disciplină. Ar fi interesant cum va fi privită România la UEFA / FIFA dacă instanţele din România îşi păstrează verdictul şi Gică va fi condamnat.

– este perceput ca un apropiat al “frăţiei” Becali.

– nu a prezentat un program clar, cu obiective bine definite, ci mai degrabă banalităţi şi “wishful thinking”.

“Această echipă este una de succes, iar eu mă confrunt mereu cu succesul, de aceea am mare încredere”, citat din oratorul nostru preferat, Gică Hagi – momentul lansării.

2. Răzvan Burleanu şi-a lansat, luni, velierul la apă şi speră să treacă linia de sosire cu mult înaintea “generaţiei de aur”. Conferinţă de presă, program de 60 de pagini, discurs fluent (un vorbăreţ prin excelenţă) – clar, underdog-ul întrecerii. Poziţionarea anti-sistem îl face şi mai vulnerabil.

La bani mărunţi:

– preşedintele Federaţiei de MiniFotbal din România, preşedintele Federaţiei Europene de MiniFotbal, vicepreşedintele Federaţiei Mondiale de MiniFotbal. Naţionala de MiniFotbal a României este cvadruplă Campioană Europeană la MiniFotbal. Consecutiv. CV destul de bogat, realizări profesionale de top – la nivelul respectiv.

– neafiliat vreunei “frăţii” din fotbalul românesc. Nu (nu se ştie) până acum, cel puţin.

– experienţa şi rezultatele de la FMR pot reprezenta un avantaj.
– a prezentat un program stufos cu ocazia lansării. Prea stufos şi liniar pentru gustul nostru însă există, propune unele lucruri interesante, şi e un material pe care se poate discuta.
În conferinţa de presă prin care şi-a făcut cunoscute intenţiile, Burleanu l-a atacat la baionetă pe contracandidat, cu un clar şi fără echivoc: “Eu preţuiesc valoarea şi meritocraţia în vreme ce de cealaltă parte o să vedem o mentalitate de clan, cumnăţii…”

Bun. Facem cotele sau aşteptăm să se mai înscrie cineva?

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.