Du-te, bă, şi antrenează-te!

2

Jale mare în masa de suporteri stelişti după eşecul lamentabil din partida cu Basel.

Vreme de 70 de minute au sperat la o calificare în primăvara europeană (chiar în UCL, de ce nu?!), au strâns din pumni, au făcut calcule mai ceva ca nea Albert. Dar pe final de meci, băieţii de pe teren au decis că totul e “vânare de vânt” şi şi-au băgat picioarele în golul lui Piovaccari.

Steaua, per ansamblu, a jucat binişor în Elveţia. A marcat, a ţinut bine la tăvăleală şi a reuşit să îi blocheze foarte bine pe cei de la  Basel – nu îmi amintesc vreo ocazie mai răsărită a elveţienilor. Însă carenţele de educaţie fotbalistică, sindromul “găinii fără cap” şi precipitarea din anumite momente le-au luat două puncte din traistă.

Jucătorii ca jucătorii dar antrenorul a reuşit să spulbere mitul (cît mai era din el) antrenorului tânăr, competent, samd.

Nu trebuie să fii incredibil de talentat ca să:

– vezi că banda ta dreaptă e praf şi pulbere – la pauză m-am uita pe cifre şi mijlocaşul dreapta al Stelei dăduse 7 pase per total, din care doar două bune! Două pase bune într-o repriză! Asta da performanţă! Până si portarul era peste el, cu 3 din 4.

– realizezi că a forţa un jucător proaspăt revenit după accidentare e un risc pe care e mai bine să nu ţi-l asumi într-un meci de tipul ăsta.

– îţi pregăteşti echipa şi pentru momente în care trebuie să tragi de timp cam cum trage un aurolac ultima “gură” din pungă.

Altfel, am citit că Piovaccari a devenit cel mai bun marcator străin din istoria Stelei. Ce să zic, e un record.

Basarab Panduru, la DolceSport: “Dacă un jucător are crampe şi echipa lui îţi cere să dai mingea afară ce faci? Vă zic părerea mea: du-te, bă, şi antrenează-te, să nu mai faci cîrcei!”.

adi-popa steaua

Previous articleBani şi fotbal
Next articleWeekend magic pentru United
SHARE

2 COMMENTS

  1. In fotbal si mai ales in Romania, sa iti spune antrenorul du-te si antrenaza-te in loc de ceva injuraturi si palme e o mare realizare, cat despre faza cu carceii, eu sunt de parere ca astfel de personaje nu au ce cauta in lumea sportului.

    • Acu’ nu stiu sigur dacă într-adevăr erau crampe sau o clasică încercare de tragere de timp. Dar concluzia rămâne oricum 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.