Steaua: un punct şi zero perspective

2

La jumătatea etapei grupelor din UCL “echipa care aduce puncte pentru România” e într-o situaţie stânjenitoare: 8 goluri primite (aproape 3 per meci), un gol marcat şi un punct căştigat. Dacă la goluri au şanse să mai puncteze (-7 la golaveraj e dezolant) la puncte nu ştiu dacă vor mai mişca.

Steaua a jucat cu toate cele 3 adversare ale ei şi în nici unul dintre meciuri nu a părut că poate să fie – măcar – aproape de nivelul lor. Aşa că îmi este greu să cred că stilul de joc se va schimba radical, astfel încât Steaua să reuşească să mai puncteze în UCL.

În plus, situaţia în grupă s-a complicat după acel 1-2 de pe SB. Şi Basel şi Schalke au şanse reale de a prinde locul II aşa că turaţia lor va fi maximă. Sufocant pentru Steaua.

Reghecampf Steaua Champions League

Joc. Gura păcătosului adevăr grăieşte: la conferinţa de presă de dinainte meciului cu Basel, Reghe zice “(…)Am avut ocazia să jucăm două meciuri amicale cu FC Basel și am văzut că fac un pressing foarte avansat.” Exact punctul la care Steaua stă foarte prost: pusă sub presiune, presată în jumătatea ei, trupa lui Reghe rămâne fără idei. Şi dacă soluţia este să îi tot dai mingea lui Adi Popa atunci poate e mai bine să mai faci o vizionare a meciurilor amicale.

Lot. Aroganţa conducerii a făcut prozeliţi printre jucători. Domnul Latovlevici a considerat că două-trei priviri rapide aruncate asupra adversarului direct sunt de ajuns pentru a face legea pe banda lui. Păcat ca domnul fotbalist nu şi-a extins aria căutărilor – ar fi aflat că pe teren mai sunt şi alţii. Streller, de exemplu. Măcar dacă domnul fotbalist şi-ar fi rupt adversarul direct (care o fi fost ăla? Mister…). Cel mai slab fundaş al lui Basel a avut 81% pase bune. Latovlevici a avut 71%.

Antrenor. Fie nu vede bine jocul, fie nu reuşeşte să se concentreze: în primele 45 de minute, mijlocaşul defensiv Pintilii a dat 9 pase în total, dintre care doar 5 bune. Cinci pase bune într-o repriză! Reghe l-a schimbat abia în minutul 60.

Cu Chelsea nu aveau speranţe. Totuşi, diferenţa de pe teren a fost imensă. Cu Schalke la fel, cu menţiunea că cei mai optimişti dintre stelişti visau la un egal. I-au urcat pe garduri. Nu au contat în joc. Dar dacă nici cu Basel nu o poţi pune de un joc cât de cât organizat şi legat, atunci e clar că UCL e cam ca un sombrero pentru Dodel and co.

Mai ţineţi minte când toată presa noastră a ţipat “ce gafă a făcut managerul lui Schalke!!! (senzaţional! in exclusivitate!)?

Eh, în momentul ăsta parcă nu mai e o aşa de mare gafă să nu ştii nici un jucător de la Steaua, nu?

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.