Descanso în La Liga

0

Campionatul 2 plus 18 încearcă, pentru al doilea an consecutiv, să ne arate că poate deveni (măcar) 3 plus 17: La Liga.

Atletico pare să nu resimtă lipsa lui Radamel şi cu Diego Costa vârf de lance, a înşirat 8 victorii consecutive, la loc de cinste stând scalpul lui Real (pe Bernabeu)! Diego Simeone dovedeşte nişte abilităţi foarte bune ca antrenor şi reuşeşte să ţină împreună piesele, chiar dacă vedeta e plecat la Monaco.

Barcelona, cu Tata la cârmă, l-a uitat pe Guardiola. Şi încet, încet au învăţat să se descurce şi fără piticul atomic, la al cărui loc (statut) râvneşte Neymar. La fel, o linie impecabilă: 8-0-0.

– Gelatul şi prietenii, conduşi de don Carlo, nu au chiar cel mai bun început de campionat. Deja au căzut la 5 puncte în spatele duo-ului de mai sus, au pierdut acasă în faţa rivalului de peste drum, iar în ultimul meci au avut un bulan fantastic revenind de la 1-2 la 3-2 în minutele de prelungire (ultima fază a meciului, şut, deviere, bară, gol). Echipa joacă dar parcă ceva nu se lipeşte la meciurile importante (şi la Villareal au dat chix).

– Submarinul galben s-a debarasat de balast şi menţine o distanţă rezonabilă faţă de locurile fruntaşe punând în acelaşi timp 4 puncte peste Valencia. Dacă reuşesc să menţină ritmul (au doar o înfrângere în 8 etape!) finalul îi va prinde în lupta pentru locurile de Europa. Şi când mă uit că faţă de lotul de secunda nu au mari achiziţii – totuşi Pina şi G. dos Santos nu-s cine ştie ce. Putem să ne gândim că diferenţa dintre echipele de top din secunda şi cele 17 din Primera e cam mică?

– cu două puncte după primele 5 meciuri, Sevilla părea în mari încurcături. 7 puncte în ultimile 3 meciuri şi au început să respire regulat.

– Rayo Vallecano şi Almeria sunt încasatoarele ligii, cu 40 de goluri luate (împreună) în 8 etape. Sită. Atletico şi Barca sunt marcatoarele ligii cu 49 de goluri (tot împreună).

– Diego Costa are 10 goluri în 8 partide. Pare mult, nu? Mă uit la locul doi şi văd Messi cu 8 goluri (în 6 meciuri) :). De altfel, cei doi plus Romelu Lukaku de la Everton şi Remy de la Newcastle au medii de cel puţin 1 gol pe meci (mă refer la cele mai importante 5 ligi ale continentului).

Diego-Costa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.