Non c’e due senza tre

0

Zicea înţeleptul poporului italian dar cei de la AC Milan se pare că au uitat. Iar după aseară (şi după ailaltă seară) ar putea completa lejer panseul cu un “quattro”.

Dată cu fundul de pământ în prima manşă, Barcelona trebuia să schimbe ceva. Şi a schimbat. L-a băgat pe proscrisul Villa titular şi l-a împins vârf central, cu ordine clare referitoare la Mexes. Messi a fost coborât în linia a doua, cu ceva mai mult spaţiu la dispoziţie şi fără ameninţarea Mexes, lui Alves i s-a stabilit azimutul la steagul de colţ al adversarilor iar Pique a preluat şi juma de normă din meseria de fundaş dreapta.

În acest context, am avut repede cele două condiţii pentru ca Barca să treacă, îndeplinite concomitent: Messi în vână şi gol marcat repede. După cum s-a văzut, primul gol vine fix ca urmare a celor scrise mai sus – Mexes era ocupat cu dansul lui Villa – plus şutul de pus în ramă al piticului atomic.

Milan a prins o zi extrem de proastă şi deşi pare că aseară orice ar fi făcut tot aşa ar fi terminat, mă gândesc că dacă era Pazzini în locul lui Niang şi tabela se făcea 1-1, lucrurile ar fi stat puţin altfel – aproape sigur ăla ar fi fost scorul pauzei.

Tactic, Barca a jucat foarte bine – totuşi, fără geniul piticului, nu ştiu dacă ar fi făcut seara pe care a făcut-o.

Başca, nici nu a vrut să facă schimb de tricouri cu ” faraonu’ ” 🙂

FC Barcelona v AC Milan - UEFA Champions League Round of 16-Messi

foto de pe mirror.co.uk, David Ramos

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.