Badea, campionatul şi ardelenii

0

Motto: Decît să ne arbitreze Istvan, mai bine ne arbitrăm noi!

Ce mai zarvă, ce mai zgomot s-a iscat după abureala aia de meci de aseară, Oţelul vs Dinamo. A fost de ajuns ca arbitrul să ia o decizie spre limita de sus a asprimii, că au şi sărit alde Badea, Mister, etc, la gîtul lui. Acuzaţii aruncate peste tot, frustrări de adolescent în călduri, scenarită cronică – nu a lipsit nimic din trusa unui “om de fotbal” cum numai pe la noi mai găseşti.

Bineînţeles că şi fomistele din presă au prins firul şi au început să desfacă ghemul: una dintre piţipoancele cu microfon l-a întrebat pe nu ştiu care de la Dinamo: “Pentru cine a fost arbitrajul? Pentru Ardeal? Pentru Moldova?” Pentru că da, da, şi galbenele date au intrat în colimator – vezi Doamne, Dinamo are meci cu Vasluiul şi cei cu galben sunt suspendaţi. Încă puţin, şi temperatura scăzută de la ora meciului va fi tot vina lui Istvan.

Evident însă că despre penalty-ul dat de Istvan, cu o generozitate de nabab, nu a ieşit nimic pe gurile “oamenilor de fotbal”. Sau că de exemplu, Dinamo a jucat ca o plăcintă expirată (despre Oţelul nu are rost să discutăm) şi asta nu de azi, de ieri. Sau că rezultatul ăsta e o adevărată capodoperă pe lîngă bătăiţa pe care au luat-o de la tinereii lui Isăilă. Sau că au făcut 5 puncte din 12. Sau…

Dar nu, Istvan e vinovat. Încă puţin şi ajung să îi dau dreptate lui Mureşan.

Altfel, nici ăştia nu au învăţat că ascunsul rahatului sub preş nu te duce nicăieri. Cel mult în cantonamentul lui Borcea, ăla în care stau de un deceniu – cel puţin.

badea presedinte Dinamo

foto de pe stl.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.