Simona merge mai departe

3

Pentru tenisul românesc – feminin – a fost o săptămînă interesantă. Deşi aşteptări mari aveam de la Olaru, Gallovits sau Cârstea a fost nevoie de Halep şi Niculescu pentru o accedere – istorică! – în turul trei al Australian Open. Primele trei şi-au atins nivelul de competenţă prin eliminarile succesive din primele tururi.

Surpriza plăcută a venit de la Niculescu şi mai ales de la Simona Halep. Ca să o citez pe preşedinta Federaţie Române de Tenis, “de cînd cu operaţia de micşorare a sânilor, Simona se mişcă mai bine pe teren”. Profund şi de un real impact!

Simona Halep

Revenind la Simona. După un meci dificil (3 seturi) cu mai experimentata Kremer, a venit turul 2 cu Kleybanova (cap de serie 24) ca adversar şi am zis că aici s-a terminat. Joc bun în primul set şi luptă ca la Rovine în al doilea şi Simona m-a contrazis. Fără să mă ating de meritele Simonei aş zice doar că rusoaica a fost subţire rău de tot.

Turul 3 îi aduce un adversar din clasa superioară, Radwanska. Şi deşi sper la un nou moment istoric, şansele ca Simona să treacă sunt mici spre minime. Ţinem pumnii!

Cu doar 8 game-uri pierdute în două meciuri, Niculescu le-a scos pe Bacsinszky şi (mai ales!) pe Pironkova. Turul 3 i-a adus-o în faţă pe Schiavone şi aici (azi noapte mai exact) s-a terminat. 0-6 şi 6-7 şi am rămas doar cu Halep în concurs.

Aşa că la noapte, în jur de ora 2, cine are chef de un tenis feminin poate să o urmărească pe Halep cum dă piept cu Schiavone. 🙂

3 COMMENTS

  1. miscare Halep-iana

    Dincolo de meritele Simonei ar trebui sa actualizam putin conceptele newtoniene – halepiene. Deci domnilor, va propun sa analizam curbele parabolice pe directia de deplasare…:)

  2. Din pacate miscarea “Halep-iana” a fost vaduvita de o teoretizare complexa si, mai ales, completa a curbelor parabolice pe directia de deplasare. Un 1-6/2-6 au trimis-o pe Simona acasa. Dar raman cu speranta ca odata si odata se va gasi cineva sa fundamenteze teoretic si aceste parabole. Pana atunci, HAI SIMONA!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.