Meciul la care avem emoții. Singurul.

1

Măcar 3 puncte azi și putem spune că România s-a comportat onorabil în această ediție a UCL. Nu că nu aș avea încredere ( 🙂 ) în “buturuga mică răstoarnă carul mare”, “balonul e rotund”, “s-au mai văzut surprize și mai mari” etc. Însă dacă e vreo șansă buna să facem ceva puncte în UCL, acum e momentul. Cu Bayern și cu Roma e mai bine să ne orientăm spre vânzarea biletelor. E mai rentabil.

În rest am avea cam așa:

Bayern – Roma: Deși pare un meci dezechilibrat, nu aș arunca cu toți banii pe Bayern. Nu prestează satisfăcător până acum și pe diseară nu se bazează nici pe Robben, nici pe Ribery. Or, asta e o mare problemă pentru bavarezi. Au ceva baftă cu lista de indisponibilități de la Roma: Mirko Vucinic, Rodrigo Taddei, Stefano Okaka, John Arne Riise si Philippe Mexes. Revine Adriano și, se pare Totti.

CFR – Basel: CFR e varză, “șocul” la echipă e Cîrțu iar informatii despre lot/stare/tonus din presa românească nu găsești. Despre bășinile lui Becali, da. Din ce vad Basel vine cu un 4-4-2 (Frei titular) iar CFR merge cu vârf împins Sforzini (cine o mai fi si asta?). Greu. Foarte greu.

OM – Spartak: Francezii mei dragi nu au cu ce se lăuda prin campionat, însă ca orice francez care se respectă, deja i-au lichidat pe ruși. Din vorbe până acum, vedem mai pe seara dacă și pe teren. O singură absență notabilă – Remy – și promisiunea lui Deschamp de a schimba garnitura care a făcut egal cu Monaco. De partea cealaltă, Spartak e cam moale în campionat și ținta lor în acest moment e asigurarea unui loc de EL. De urmarit puștanul rușilor, Ananidze.  Data trecută a fost 3-0 pe Stade de Velodrome.

Zilina – Chelsea: La ce pas de defilare bagă Chelsea în aceste zile nu cred că se pune problema căștigătoarei în acest meci. Dacă Ancelotti nu o ia pe urmele colegului SAF să joace cu ceva tineret și accidentați-reveniți, atunci e de 2 goluri diferență.

Real – Ajax: Trupă aproape completă pentru Mourinho, determinare maximă, teren propriu. Nu prea merge jocul dar de un 1-0 ar fi material. Ajax vine fara Suarez așa că nu văd pericol prea mare pentru Casillas. În afară pe proprii fundași – of course 🙂

Milan – Auxerre: Ehee a venit și ziua Z pentru vorbăreții de la Milan. Dacă apărarea Cesenei nu a avut probleme în a-i reduce la tăcere, bănuiesc că și Auxerre ar putea spera la așa ceva. Thiago Silva îi lipsește mult lui Milan iar după jocul execrabil făcut de grec în uichend, mă aștept să îl văd pe Bonera lângă Nesta. Auxerre vine cu mult tupeu și puține reușite fotbalistice. “Fotbalul e crud” zise Jean Fernandez și mă gândesc să nu reitereze acest lucru și diseară.

Arsenal – Braga: Arsenal intră ca favorită pentru meciul de diseară în fața micuței Braga. Poate traseul bun din campionat (5 meciuri din care în trei au jucat in superioritate numerică), poate numele – deh e Arsenal (cea care nu a mai câștigat nimic de 5 ani), poate stadionul – ăsta da e frumos 🙂. să fie motivul pentru acest meschin 1,31. Mă gândesc, totuși, că Braga a făcut instrucție cu Celtic și Sevilla înainte de a ajunge aici.

Sahtior – Partizan: Ucrainienii par favoriți în acest meci deși unul dintre jucatorii lor de top – Fernandinho – e out. Totuși, sarbii au ceva ce ucrainienilor le lipsește și mă gândesc aici la spiritul de luptă. A se vedea dubla cu Anderlecht.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.