Topul celor mai bine plătiţi jucători prezenţi în Africa de Sud

0

Clasamentul celor mai bine plătiţi fotbalişti din lume prezenţila Mondiale îl are în frunte pe argentinianul Lionel Messi cu venituri anuale de 36 milioane euro. În absenţa englezului lui David Beckham, accidentat, Messi ocupă primul loc conform site-ului goal.com. Atacantul Barcelonei are un salariu de circa 243.000 dolari pe săptămână, la care se adaugă sume importante provenind din sponsorizările cu Adidas, jocurile video Pro Evo etc.

Pe locurile următoare figurează portughezul Cristiano Ronaldo (32,8 milioane euro), cu un salariu de aproape 220.000 euro pe săptămână la Real Madrid, plus sume importante de la sponsori precum Nike, şi brazilianul Kaka (20,5 milioane euro).

În Top 10 se mai află francezul Thierry Henry de la Barcelona (19,5 milioane euro), argentinianul Carlos Tevez de la Manchester City (16,8), englezul Frank Lampard de la Chelsea (15,5), camerunezul Samuel Eto’o de la Inter (15), englezii John Terry de la Chelsea (12,2), Steven Gerrard de la Liverpool (11) şi spaniolul Xavi de la Barcelona (10,4). Din acest top nu ar fi lipsit suedezul Zlatan Ibrahimovic sau brazilianul Ronaldinho, dacă ar fi fost prezenţi la CM 2010.

Cei mai bine plătiţi sportivi din lume sunt din afara fotbalului, în frunte cu jucătorul de golf Tiger Woods (91,6 milioane euro) şi baschetbalistul american Kobe Bryant (37,5), în timp ce pilotul britanic Lewis Hamilto numără anual venituri de 26,6 milioane euro.

Previous articleCupa Mondiala – pe net. Integral.
Next articleBrazilia are cea mai batrana echipa de la Mondiale
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.