Uruguay v Franţa, sferturile World Cup 2018

0

Când Mbappe îşi definitiva recitalul contra Argentinei (a luat nota 9 de la LEquipe!), un zâmbet se ivea pe faţa lui Pele: francezul este al doilea puştan care face o dublă într-un meci de Mondial. Primul fusese el, în 1958!

Un pic aroganţi, francezii au avut câteva minute în care au stat cu frica în sân în optimea cu Argentina. Nu mult, e adevărat, dar am avut posibilitatea să vedem cum poate fi învinsă Franţa.
Embed from Getty Images

Deschamp are o singură problemă de lot: Matuidi este suspendat. În funcţie de cine va fi ales să îl înlocuiască vom şti cum abordează francezii meciul: ofensiv (Lemar, Fekir) sau ceva mai aşezat (Toliso, Nzonzi). Oricum, 4-2-3-1 fără discuţie.

Uruguay a jucat aproape perfect în optimea cu Portugalia. O singură greşeală au făcut şi asta i-a costa un gol – primul încasat la acest Mondial – şi le-a adus şi ceva emoţii pe final.

Cavani a făcut un meci exemplar – de revăzut cum îl păcăleşte pe Guerero ca să îşi creeze spaţiul necesar pentru lovitura de cap la primul gol sau cum scoate maximul posibil din spaţiul creat de Perreira (care a strâns în centru lângă un Pepe lăsat singur de Fonte).

Un adevărat vârf şi de aceea, dacă se adevereşte faptul că nu va putea juca diseară, mă tem să nu fie o absenţă cât o calificare.

În lipsa lui, Tabarez ar putea opta pentru Stuani lângă Suarez – dacă rămâne în 4-3-1-2 – sau mai bagă un mijlocaş lângă Betancur (Arrascaeta sau M Gomez).

Meciul

În meciul cu Argentina, francezii au cedat deliberat posesia (în prima repriză sudamericanii au avut peste 60% posesie) simţindu-se foarte bine în postura de echipă care joacă pe contraatac. Normal, când îl un Mbappe mai rapid decât Usain Bolt în vremurile lui bune. Din păcate pentru ei, diseară nu va mai fi cazul: Uruguay joacă în acelaşi fel, chiar mai bine, un fel de trademark al lor.

Cât timp se vor invita la atac vom avea un meci închis, nici una nu va aloca prea mulţi oameni pentru faza ofensivă. Dacă se va marca se schimbă perspectiva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.