Spania v Rusia, optimile World Cup 2018

0

Întrebarea care se pune este: vor continua restul de optimi World Cup 2018 să fie spectaculoase, cu multe goluri, aşa cum au fost cele de ieri?

Sau vom reveni la meciurile scrâşnite, în care miza distruge fotbalul spectacol.

Primul răspuns va veni din partea Spaniei. Cotată de unii ca principală favorită la câştigarea trofeului, Spania a dezamăgit în grupe. Au jucat binişor în meciul cu Portugalia, dar mai apoi au fost foarte slabi. Şi cu Iran, dar mai ales cu Maroc, au jucat o ţurcă perfectă, fără sens şi fără finalitate.

Una dintre cauze pare a fi concedierea lui Lopetegui şi numirea lui Hierro, chiar în preziua începerii World Cup 2018. Nu ştiu cât de bine au asimilat jucătorii schimbarea dar pe teren au părut cam fără direcţie.
Embed from Getty Images

Nu au nici o problemă de lot şi deşi s-a vorbit de schimbarea lui De Gea, Hierro a anunţat că va intra cu el titular. Nu ştiu dacă Hierro va intra 4-3-3 ca în precedentele meciuri dar un lucru pare sigur: David Silva iese din calcul pentru acest meci, Asensio fiind cel mai probabil înlocuitor.

Rusia a debutat în forţă la World Cup 2018, cu o victorie cu 5-0 cu saudiţii, 3-1 cu Egipt, dar motorul s-a gripat când au dat de Suarez şi Cavani. Meciul ăla a arătat limitele echipei ruse, care a putut fi mare cu cei mici dar e mică de tot cu cei mărişori.

Au două probleme de lot: Dzagoev e accidentat iar Smolnikov e suspendat (eliminat în meciul cu Uruguay) – Mario Fernandes va reveni titular.

Cherchesov a încercat cu Miranchuk (un mijlocaş ceva mai defensiv) în meciul cu Uruguay dar experimentul nu a prea mers aşa că Golovin ar putea juca acolo în meciul cu Spania. În rest nu cred că va face schimbări.
Embed from Getty Images

Meciul

În mod normal, Spania nu ar trebui să aibă vreo problemă cu Rusia, diferenţa dintre cele două echipe e destul de mare. Cred că meciul ăsta stă în cum se va prezenta Spania şi nu în cum va juca Rusia. Nivelul ruşilor îl ştim, cel al Spaniei a rămas încă un mister.

Într-o zi ca oricare alta Spania ar bate şi s-ar marca măcar 3 goluri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.