Rusia v Croația, sferturile World Cup 2018

0

Ultimul meci găzduit de stadionul din Soci la actuala Cupă Mondială va fi sfertul de finală dintre echipa ţării gazdă şi Croaţia.

Ambele echipe vin după meciuri obositoare şi pline de emoţii în optimi, acolo unde au avut nevoie de multă şansă la loviturile de departajare împotriva Spaniei, respectiv Danemarcei, pentru a merge mai departe.

Este de aşteptat ca băieţii lui Cercesov, conştienţi fiind de superiotatea tehnică a indiscutabilă a croaţilor, să joace aceeaşi carte supra-defensivă din meciul cu Rusia, mizând pe fazele fixe, contraatacuri şi eventual împingerea meciului spre aceleaşi norocoase lovituri de la 11 metri. Rămâne de văzut dacă selecţionerul croat Zlatko Dalic va fi mai inspirat decât Hierro şi va reuşi să străpungă cumva “autobaza” rusă.

De la gazde va lipsi Iuri Zhirkov, accidentat în meciul cu Spania, dar e posibil să revină Alan Dzagoev, care s-a recuperat după întinderea din jocul contra Arabiei Saudite. La croaţi singurul semn de întrebare este în dreptul lui Ivan Strinic, de asemenea accidentat în meciul din optimi.

Este pentru a treia oară când naţionala Croaţiei joacă împotriva echipei ţării gazdă la un turneu final CM. Primele două dăţi nu a fost cu noroc: în 1998 a cedat cu 1-2 în faţa Franţei, în semifinale, iar în 2014 a fost învinsă de Brazilia cu 3-1 în meciul inaugural al competiţiei.

Rusia şi Croaţia s-au întâlnit ultima oară într-un meci amical jucat în noiembrie 2015, la Rostov, câştigat de croaţi cu 3-1, graţie triplei reuşite de Mario Mandzukic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.