Franța v Belgia, semifinalele World Cup 2018

0

Departe de a fi impresionantă, Franţa a trecut de un Uruguay fără Cavani şi a ajuns să dea piept cu speranţa, promisiunea Europei: Belgia.

Două erori, una de marcaj alta de calcul al traiectoriei au dus rapid Franţa la 2-0 şi de acolo lucrurile nu au mai evoluat. Uruguay a dominat pe ici pe colo dar nu degeaba Franţa este echipa care permite cele mai puţine şuturi pe spaţiul propriei porţi.

S-a dovedit că absenţa lui Cavani a insurmontabilă pentru sudamericani dar Tabarez măcar a încercat cu Stuani lângă Suarez, nu a rearanjat sistemul de joc.

Toliso a făcut un meci bun dar nu cred că va rămâne titular odată cu revenirea lui Matuidi. Aşa că ştim primul 11 al Franţei: Matuidi, Griezmann şi Mbappe în spatele lui Giroud, Pogba, Kante la închidere în faţa liniei Hernandez, Umtiti, Varane, Pavard.
Embed from Getty Images

Meciul cu Brazilia a fost primul meci de la acest Mondial în care belgienii nu au fost favoriţi. Şi aşa cum estimam şi aici, situaţia le-a convenit de minune. Uitaţi-vă la golul doi, cum pleacă Romelu pe contraatac şi deşi nu pentru asta e el pe teren, dă o pasă de foarte bună calitate către De Bruyne.

Şi în meciul din seara asta situaţia e la fel, belgienii pleacă din postura de underdog aşa că Martinez va folosi notiţele de la meciul precedent.

Au o problemă mare, Meunier lipseşte din cauza cartonaşelor galbene, aşa că mă aştept ca francezii să răstoarne terenul în stânga (direcţia lor de atac). Ca să vă faceţi o idee cât de important e Meunier, uitaţi-vă la cifrele lui Neymar.

Martinez ar putea recurge la Boyata pentru a completa linia de 4 fundaşi sau l-ar putea juca pe Chadli ca fundaş dreapta, în spatele lui Fellaini, şi Dembele să intre ca închizător în stânga lui Witsel.
Embed from Getty Images

Meciul

Greu de anticipat, o zi bună pentru mijlocul Franţei ar însemna iarăşi o victorie scurtă; orice slăbiciune a lor ar putea duce meciul în prelungiri sau, chiar mai rău pentru ei, ar trimite Belgia în finală. La fel ca în sferturi, belgienii nu au nimic de pierdut, presiunea e pe mai galonaţii lor adversari.

Dar cred că se vor marca măcar două goluri, ambele trupe au o mare forţă ofensivă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.