Croaţia v Danemarca, optimile World Cup 2018

0

Croaţia a trecut prin grupă cu viteza TGV-ului, cu trei victorii din trei meciuri şi doar un gol primit, de la Islanda. Victoria cu Argentina a fost însă cireaşa de pe tort, nu atât prin scor (deşi şi ăla e important) cât mai degrabă prin felul în care au închis poarta şi neutralizat tot ce au încercat Messi & friends.

Dalici a experimentat în primul 11 rulat împotriva Islandei aşa că ar trebui să ne uităm la ce a jucat în primele două meciuri. Cu Nigeria au jucat 4-2-3-1 cu Rebic – Kramaric – Perisic în spatele lui Mandzu şi în faţa celor doi aşi, Modric – Rakitic. Nu au avut prea mari probleme, debutul de meci a fost un pic mai anevoios.

În meciul cu Argentina l-a scos pe Kramaric şi l-a băgat pe Brozovic, undeva în spatele liniei Modric – Rakitic pentru a absorbi mai bine presupusele atacuri argentiniene. Tripleta astfel formată a rezistat cu brio tot meciul aşa că Dulic a schimbat doar oamenii din faţă, Mandzu, Perisic şi Rebic. Rezultatul îl ştiţi.
Embed from Getty Images

Cred că vom vedea un prim 11 ca cel din meciul cu Nigeria, nu cred că lui Dulic îi este teamă de vreo presiune daneză.

Danemarca s-a strecurat (da, ăsta e cuvântul) prin grupa Franţei: a scos un 1-0 cu Peru după ce a fost perioade bune de timp dominată, a smuls un 1-1 Australiei şi a dansat bătuta pe loc cu Franţa pentru un 0-0, cel mai urât meci al acestui Mondial.

Kvist s-a accidentat după o jumătate de oră de joc la acest Mondial şi accidentat a rămas. Altfel, nu au alte probleme de lot, Poulsen a revenit după suspendare şi e de aştepta să-l vedem titular.

4-2-3-1 e sistemul lui Hareide – asta a jucat în primele două meciuri. În meciul cu Franţa a abordat un 4-1-4-1 ultra defensiv şi tare îmi este că tot aşa va intra şi astăzi.
Embed from Getty Images

Meciul

Eriksen şi Schmeichel sunt prea puţin pentru acces în sferturile de finală. Mult prea puţin pentru această naţională a Croaţiei.

Croaţia nu ar trebui să aibă nici o problemă în a trece de Danemarca. Chiar la handicap.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.