Columbia v Anglia, optimile World Cup 2018

0

După un început mai anevoios în faţa Japoniei, Columbia a băgat cărbuni din ăia buni şi a trecut la pas de o Polonie năucă.

Însă în ultimul meci al grupei, când au jucat cu calificarea pe masă, au greşit vagonetul şi au băgat praf de cocs: senegalezii au fost mai prezenţi în meci (chiar dacă posesia a aparţinut columbienilor), au avut mai multe faze, şuturi, dar Columbia a înscris dintr-un corner şi aşa s-a decis calificarea. De altfel, singurele faze periculoase ale Columbiei în acest meci au fost 4 faze fixe. Nimic altceva.

4-1-4-1 e sistemul folosit de Pekerman la World Cup 2018, o variaţiune a 4-2-3-1 -ului folosit în calificări. Aici, Aguilar a jucat ceva mai sus, în linie cu Quintero, Cuadrado şi James. Din păcate pentru Pekerman, Aguilar s-a accidentat şi nu cred că va fi pe teren diseară.
Embed from Getty Images

Cei ce au văzut ultimele antrenamente ale columbienilor spun că s-a jucat mai mult 4-3-2-1, cu Barrios, Uribe şi Carlos Sanchez în faţa defensivei, iar trioul Cuadrado, Quintero, Falcao lăsat în faţă. James nu cred va juca nici el.

Englezii au venit cu o echipă tânără, cu un antrenor tânăr şi până acum tinereii au livrat. Au câştigat meciurile uşoare (chit că s-au chinuit cu Tunisia), au scos ce au vrut din meciul “loser takes it all” şi acum sunt pregătiţi să ajungă în finală 🙂

Anglia este singura echipă cu jucători care joacă în campionatul intern (nu au nici un “stranier” 🙂 ) şi este echipa cea mai puţin experimentată dintre cele rămase în competiţie.

Southgate a venit cu un sistem agresiv, un 3-5-2 în care Henderson stă în faţa liniei de trei defensivi (Stones, Maguire, Walker), Young şi Trippier în benzi iar Dele Alli şi Lingard îi susţin pe Sterling şi Kane. Cred că ăsta va fi primul 11 al englezilor în seara asta.
Embed from Getty Images

Meciul

E greu de estimat nivelul Angliei deşi au crescut de la meci la meci şi arată bine de tot, mai ales pe faza de atac. Columbia a avut o prestaţie inconstantă (e adevărat, au circumstanţe atenuante) dar cred că lipsa lui Aguilar şi, eventual, James, va avea un impact major.

Un meci care se poate termina cu orice rezultat dar sunt aproape sigur că vom vedea minim două goluri. Dacă ar fi să aleg, aş alege Angllia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.