Cu ce am rămas după optimile World Cup 2018

0

Datorită unor mici (!) surprize apărute în meciurile din grupe, optimile au fost mai amestecate decât şi-ar fi dorit organizatorii, aşa că am avut parte de multe meciuri echilibrate, trei dintre ele având nevoie de prelungiri.

Mai mult, doar o singură optime a fost ceva mai relaxată (2-0 Brazilia), restul fiind decise la un gol diferenţă. Uneori dramatic, vezi Belgia.

Am rămas cu:

Franţa e o trupă puternică anul ăsta. Franţa a spulberat Argentina şi odată cu ea şi posibilitatea ca Messi să aducă Cupa Mondială la Buenos Aires. A ieşit în evidenţă Mbappe şi toată lumea e la picioarele francezului. A fost doar un meci, mai e mult până departe. Să notăm însă că este primul tinerel care înscrie o dublă într-un meci de Mondiale, după Pele în 1958.

Uruguayenii se apără aproape perfect. Un meci aproape la fel de spectaculos dar mult mai încins a fost între Uruguay şi Portugalia. Până la urmă defensiva care a greşit mai mult (sau atacul care a marcat mai puţin, cc CR7) a plecat acasă.

Messi şi Ronaldo mai au ceva în comun, în afară de biletele de avion către casă: nici unul nu a marcat vreun gol într-un meci eliminatoriu la o Cupă Mondială! Baloanele de haur…

Un gust amar după dramoleta ruso-hispanică. Spaniolii s-au făcut de râs nu atât prin prisma rezultatului cât prin cea a jocului. Între picătura chinezească şi un meci al naţionalei Spaniei cu siguranţa aş alege picătura chinezească. 1147 de pase de-a latul, nici o idee ofensivă, zero determinare.

Dalic are probleme de abordare. Danezii, deşi plecaţi cu şansa a doua, au stat bine în teren şi beneficiind şi de o abordare fricoasă din partea lui Dalic (Brozovic titular?!?) i-au dus pe croaţi până la penalty-uri. Dalic îşi face echipa în funcţie de adversar şi asta s-ar putea să îi fie fatal în următorul meci.

Brazilia încă nu a avut un meci tare. Despre Brazilia numai de bine, nu au avut nici o problemă cu un Mexic ajuns prea sus pentru ce joacă.

Părere de rău pentru eliminarea japonezilor. Belgia şi Japonia ne-au oferit un al treilea meci de ţinut minte. Japonezii au fost vioara întâi începând cu a doua repriză dar lipsa lor de experienţă, plus mentalitatea, i-au privat de nişte prelungiri/penalty-uri. Păcat, a fost surpriza plăcută a acestui Mondial, de departe!
Embed from Getty Images

O mare plictiseală. Suedia a plecat, ciudat, cu a doua şansă în faţa unei Elveţii cu câteva absenţe. După ce şi-au reglat tirul ajutându-se de copertina stadionului, suedezii au reuşit să plesnească un şut pe poartă. Deviat, a intrat. Şi asta a fost tot.

Uimit de surescitarea columbienilor. După penalty-ul acordat Angliei au fost vreo 20 de minute în care nu s-a jucat nimic. Curioasă starea de irascibilitate a columbienilor şi felul agresiv în care au abordat meciul. Arbitrul american s-a dovedit îngăduitor cu ei în prima repriză şi a cules roadele acestei atitudini în a doua repriză. Despre meci nu e mare lucru de spus, Anglia a dominat steril multe bucăţi de meci dar au sfârşit luând gol din corner, în ultimul minut. Şi cu asta am spus tot.

Embed from Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.