World Cup 2018, Grupa G: Eterna deziluzie și noua speranță a Europei

0

Avancronica World Cup 2018 – Grupa G

  • 18 iunie, ora 18:00 – Belgia – Panama (Soci)
  • 18 iunie, ora 21:00 – Tunisia – Anglia (Volgograd)
  • 23 iunie, ora 15:00 – Belgia – Tunisia (Moscova, Spartak)
  • 24 iunie, ora 15:00 – Anglia – Panama (Novgorod)
  • 28 iunie, ora 21:00 – Anglia – Belgia (Kalinigrad)
  • 28 iunie, ora 21:00 – Panama – Tunisia (Saransk)

Anglia și-a câștigat cu prilejul fiecărei participări la Cupa Mondială (excepție făcând cea din 1966, disputată pe teren propriu) statutul de echipă favorită care dezamăgește crunt în încercarea de a atinge vârful ierarhiei.

De data aceasta, britanicii sunt în grupă cu noua speranță a Europei fotbalistice, Belgia, cotată, prin prisma valorosului lot de jucători, printre marile favorite. Să nu uităm însă că belgienii au fost în această ipostază și la World Cup 2014 și la Euro 2016 și n-au rupt gura târgului…

Belgia

De Bruyne, Fellaini, Hazard, Lukaku, Dembele, Courtois – sunt doar câteva dintre numele cu greutate din lotul Belgiei care ar impune un traseu cu adevărat lung la actualul Mondial pentru trupa lui Roberto Martinez.

În preliminarii au făcut prăpăd – 9 victorii, o remiză, nici o înfrâgere, 43 de goluri marcate – dar în amicalele din acest an nu au mai impresionat. Jurnaliștii belgieni se tem că Roberto Martinez ignoră prea mult lacunele defensivei și acest lucru i-ar putea costa scump, chiar dacă ieșirea din grupe pare floare la ureche.
Embed from Getty Images

Cum s-a calificat: a câștigat grupa H europeană. Sistemul preferat: 3-4-2-1. Vedeta echipei: Eden Hazard (Chelsea). De urmărit: Thomas Meunier (Paris St-Germain). Cotă la câștigarea World Cup 2018: 12. Pronosticul nostru: Câștigă grupa.

Panama

Panama – echipa singurului reprezentant al Ligii 1 la Mondiale (portarul dinamovist Penedo) – a ajuns în premieră la un turneul final după o confruntare dramatică cu naționala SUA.

Punctul forte al echipei îl reprezintă selecționerul columbian Hernan Dario Gomez, care a mai condus alte patru naționale la turnee de Campionat Mondial. Fundaşul Román Torres, cel mai bun jucător al lor din preliminarii, s-a refăcut după accidentare și este prezent în Rusia.
Embed from Getty Images

Cum s-a calificat: locul III în zona CONCACAF, după Mexic și Costa Rica. Sistemul preferat: 4-4-2. Vedeta echipei: Gabriel Gómez (Atlético Bucaramanga). De urmărit: Román Torres (Seattle Sounders). Cotă la câștigarea World Cup 2018: 1000. Pronosticul nostru: locul 4 cu laude.

Tunisia

Tunisia se întoarce la Mondiale după o pauză de 12 ani, dar drumul ei n-a fost lipsit de emoții. Henryk Kasperczak a fost demis din funcția de selecționer după rezultatele modeste de la Cupa Africii din 2017, iar locul său a fost luat de localnicul Nabil Maâloul, care a reușit un traseu perfect în preliminarii.
Embed from Getty Images

Tunisia vine cu o echipă fără vedete, care va suferi din cauza absenței celui mai creativ jucător al său de la mijlocul terenului, accidentatul Youssef Msakni.

Cum s-a calificat: locul I în grupa A africană. Sistemul preferat: 4-2-3-1. Vedeta echipei: Youssef Msakni (Al-Duhail). De urmărit: Naïm Sliti (Dijon). Cotă la câștigarea World Cup 2018: 400. Pronosticul nostru: poate încurca calculele hârtiei.

Anglia

Anglia e o echipă care merge formidabil în preliminariile oricărei competiții importante, n-a mai pierdut un meci de preliminariil din octombrie 2009, de pe vremea lui Fabio Capello…

Problema englezilor rămâne evoluția la turneele finale, unde oboseala jucătorilor veniți la echipele de top din Premier League își spune mereu cuvântul.

Actualul selecționer, Gareth Southgate, are meritul de a fi întinerit locul cu jucători mai puțin celebri, dar mai constanți, precum Maguire, Trippier ori Delph și de a fi readus spiritul ofensiv pe primul loc în preocupările unei naționale care speră ca măcar anul acesta să nu mai fie subiect de bancuri proaste la Cupa Mondială.

Cum s-a calificat: câștigătoarea grupei F europene. Sistemul preferat: 3-4-2-1. Vedeta echipei: Harry Kane (Tottenham). De urmărit: Marcus Rashford (Manchester United). Cotă la câștigarea World Cup 2018: 15. Pronosticul nostru: locul 2 cu emoții 🙂

Embed from Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.