World Cup 2018, Grupa D: Tango în patru

0

Avancronica World Cup 2018 – Grupa D

  • 16 iunie, ora 16:00 Argentina v Islanda (Spartak Stadium, Moscova)
  • 16 iunie, ora 21:00 Croaţia v Nigeria (Kaliningrad)
  • 21 iunie, ora 21:00 Argentina v Croaţia (Nizhny Novgorod)
  • 22 iunie, ora 18:00 Nigeria v Islanda (Volgograd)
  • 26 iunie, ora 21:00 Nigeria v Argentina (St. Petersburg)
  • 26 iunie, ora 21:00 Islanda v Croaţia (Rostov pe Don)

Tango în patru, aşa va fi această grupă, cu Argentina conducând dansul şi celelalte 3 trupe ochind să calce pe bombeul lui Messi.

Una dintre cele mai echilibrate grupe, cu Argentina în pole position pentru a-şi adjudeca locul I în grupă şi Croaţia, Islanda şi Nigeria la mare luptă pentru locul II. În aceste condiţii, Messi şi ai lui au puţin spaţiu de manevră, orice pas greşit cu una dintre cele trei îi poate trimite pe locul II, de unde s-ar putea întâlni cu Franţa.

Argentina

Pe vremea când Maradona îl lansa pe Burruchaga pentru golul care avea să aducă World Cup 1986 în vitrina Argentinei, Messi de abia intra în planul doamnei Celia şi domnului Jorge. 32 de ani mai târziu Argentina a rămas tot cu titlurile aduse de Maradona şi Passarella şi asta este una dintre cele mai mari frustrări ale piticului atomic. Atât de mare încât în 2016 chiar s-a retras de la naţională (nu mult, vreo două luni).

Au avut parte de nişte calificări tumultoase, mai mereu în partea a doua a clasamentului, cu înfrângeri ruşinoase (acasă de la Ecuador şi Paraguay, afară la Bolivia!), au schimbat trei antrenori şi s-au calificat de abia în ultimul meci, datorită hat-trick-ului lui Messi.
Embed from Getty Images

Sampaoli e recunoscut pentru un stil agresiv, pressing tot meciul (Chile, varianta aia bună, de el a fost condus) numai că vine la acest Mondial cu o trupă care are vârsta medie de 29 de ani. Iar tinerii care trag media în jos, de la 31, sunt rezerve indiscutabile.

Cum s-a calificat: de pe locul III al grupei sud-americane. Sistemul preferat: 4-2-3-1 au jucat anul ăsta. 3-4-2-1 în ultimele meciuri de calificare. Vedeta echipei: Leo Messi (Barcelona). De urmărit: Nicolas Tagliafico (Ajax Amsterdam). Cotă la câștigarea World Cup 2018: 10. Pronosticul nostru: Câștigă grupa.

Croaţia

La mondialul din ’98 Croaţia a picat în aceeaşi grupă cu Argentina, au ieşit braţ la braţ de acolo dar în timp ce oamenii lui Batistuta s-au oprit în sferturi, oamenii lui Suker au trecut greu de Hagi în optimi, lejer de Klinsmann în sferturi şi s-au oprit în semifinale, în faţa Franţei. Acel loc 3 este cea mai bună clasare a lor la un turneu final dar merită să remarcăm faptul că din ultimele şase turnee finale, Croaţia a fost prezentă la patru dintre ele.

Au avut o grupă dificilă în calificări dar au reuşit să scoată capul peste Turcia şi Ucraina, câştigându-şi locul la baraj în ultimul meci (2-0 în Ucraina), după ce au schimbat antrenorul chiar înaintea acestui meci crucial.
Embed from Getty Images

Trupă capricioasă, dacă sunt în formă şi cu mentalul bun pot pune probleme serioase oricui. Dar asta nu se întâmplă prea des.

Cum s-a calificat: de pe locul II al grupei I europene, baraj cu Grecia. Sistemul preferat: 4-2-3-1. Vedeta echipei: Luka Modric (Real Madrid). De urmărit: Marko Pjaca (Schalke 04). Cotă la câștigarea World Cup 2018: 34. Pronosticul nostru: locul II în grupă.

Islanda

E câştigătoarea grupei de calificare I, aceeaşi ca a colegei Croaţia. Debutantă la un Campionat Mondial, este şi ţara cu cea mai mică populaţie care a participat vreodată la un Mondial.

Meritele sunt ale lui Hallgrimsson care alături de Lagerback i-a dus pe islandezi la EURO 2016 (unde au făcut un turneu foarte reuşit) iar acum, singur, la WC2018.
Embed from Getty Images

Dentistul a creat o trupă compactă, care stă bine fizic şi nu are probleme psihice: totul e luat aşa cum vine, one at the time.

Cum s-a calificat: de pe locul I al grupei I europene. Sistemul preferat: 4-4-2. Vedeta echipei: Gylfi Sigurdsson (Everton). De urmărit: Albert Gudmundsson (PSV Eindhoven). Cotă la câștigarea World Cup 2018: 252. Pronosticul nostru: locul III în grupă.

Nigeria

Acum 4 ani vulturii s-au calificat – previzibil – din grupa … Argentinei (chiar au făcut un meci spectaculos cu alde Messi şi Aguero) oprindu-se în optimi, 0-2 cu Franţa.

A urmat ratarea Cupei Africii pe Naţiuni (a terminat pe III în grupă), schimbarea antrenorului (a venit neamţul Gernot Rohr), finală de Campionatul Naţiunilor Africane şi acum calificarea la World Cup 2018, lejer, cu o etapă înainte de sfârşitul calificărilor.

Cum s-a calificat: de pe locul I al grupei B africane. Sistemul preferat: 4-2-3-1. Vedeta echipei: Victor Moses (Chelsea). De urmărit: Wilfed Ndidi (Leicester). Cotă la câștigarea World Cup 2018: 252. Pronosticul nostru: locul IV în grupă.

Embed from Getty Images
(sursă foto deschidere)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.