World Cup 2018, Grupa C: Cocoșul galic și puicuțele de Crevedia

0

Avancronica World Cup 2018 – Grupa C

  • 16 iunie, ora 13:00 Franţa – Australia (Kazan)
  • 16 iunie, ora 19:00 Peru – Danemarca (Saransk)
  • 21 iunie, ora 15:00 Franţa – Peru (Ekaterinburg)
  • 21 iunie, ora 18:00 Danemarca – Australia (Samara)
  • 26 iunie, ora 17:00 Danemarca – Franţa (Moscova, Lujniki)
  • 26 iunie, ora 17:00 Australia – Peru (Soci)

N-o fi echipa Franței cea mai vânoasă dintre cele prezente la Mondiale (dacă era, lua titlul european pe care l-a avut pe masă, acasă, acum 2 ani), dar nici nu e de crezut că s-ar putea împiedica într-o grupă cu trei echipe venite la masa bogaților norocos, după meciuri de baraj.

Franţa

Echipa lui Deschamps a triumfat într-o grupă preliminară grea, cu Suedia și Olanda, deși a marcat doar 18 goluri. Cu toate acestea, având în lot jucători precum Griezmann, Mbappe și Pogba, Franța este considerată una dintre echipele cu cel mai strălucit potențial ofensiv de la aceste Mondiale.
Embed from Getty Images

Cum s-a calificat: a câștigat grupa preliminară A din Europa, devansând Suedia. Sistemul preferat: 4-4-2. Vedeta echipei: Antoine Griezmann (Atlético Madrid). De urmărit: Kylian Mbappé (Paris St-Germain). Cotă la câștigarea World Cup 2018: 6. Pronosticul nostru: Câștigă grupa.

Australia

The Socceroos au devenit o prezență obișnuită la turneele finale mondiale, cel din Rusia fiind al cincilea din istoria lor și al patrulea consecutiv. Cu toate acestea, echipa nu mai are vedetele din trecut, ci doar câțiva jucători de duzină de la echipe engleze de linia a doua și un veteran pe nume Tim Cahill, care nu a putut fi lăsat acasă nici măcar în buza vârstei de 40 de ani, pentru simplul motiv că nu i-au găsit înlocuitor mai de soi.
Embed from Getty Images

Cum s-a calificat: locul III în grupa B asiatică, după Japonia și Arabia Saudită, apoi a câștigat meciuri de play-off cu Siria și Honduras. Sistemul preferat: 3-4-1-2. Vedeta echipei: Aaron Mooy (Huddersfield Town). De urmărit: Mathew Leckie (Hertha Berlin). Cotă la câștigarea World Cup 2018: 300. Pronosticul nostru: Vine doar să facă prezența.

Peru

Peruanii vin cu o divizie întreagă de jucători înregimentați în MLS, dar nimeni n-a uitat meciul dubios din ultima etapă a preliminariilor sud-americane, când au remizat convenabil cu Columbia, rezultat care a trimis ambele echipe la Mondiale și a lăsat acasă Chile, echipa lui Alexis Sanchez și Arturo Vidal… De la peruani tot veteranul Farfan va atrage privirile, chiar dacă recentele sale apariții în tricoul moscoviților de la Lokomotiv nu prea au impresionat.
Embed from Getty Images

Cum s-a calificat: locul V în preliminariile Americii de Sud, apoi a câștigat barajul cu Noua Zeelandă. Sistemul preferat: 4-2-3-1. Vedeta echipei: Jefferson Farfán (Lokomotiv Moscow). De urmărit: Christian Cueva (São Paulo). Cotă la câștigarea World Cup 2018: 150. Pronosticul nostru: Poate emite pretenții la locul 3.

Danemarca

Mijlocașul lui Tottenham, Christian Eriksen, a dus aproape de unul singur această echipă la Mondiale, marcând de opt ori în cele zece meciuri din preliminarii. Nordicii mizează și pe paradele portarului Kasper Schmeichel, de la Leicester, care nu uită că în urmă cu 26 de ani, tatăl său, Peter, făcea parte din excepționala națională daneză care câștiga cel mai surprinzător campionat european din istorie.
Embed from Getty Images

Cum s-a calificat: locul 2 în grupa preliminară E din Europa, câștigătoare a barajului cu Irlanda. Sistemul preferat: 4-3-3. Vedeta echipei: Christian Eriksen (Tottenham Hotspur). De urmărit: Thomas Delaney (Werder Bremen). Cotă la câștigarea World Cup 2018: 80. Pronosticul nostru: Ar fi rușinos dacă nu s-ar califica dintr-o astfel de grupă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.