World Cup 2018, Grupa A: From Russia with love

0

Avancronica World Cup 2018 – Grupa A

Țara gazdă poate fi mulțumită că sorții au direcționat-o într-o grupă accesibilă, fără nici una dintre marile favorite la câștigarea titlului.

Rușii se vor bate pentru calificare, sperând să evite rușinea Africii de Sud, singura țară gazdă din istoria competiției care nu a reușit să iasă din grupe (2010).

  • 14 iunie, ora 17:00 – Rusia – Arabia Saudită (Moscova, Lujniki)
  • 15 iunie, ora 14:00 – Egipt – Uruguay (Ekaterinburg)
  • 19 iunie, ora 20:00 – Rusia – Egipt (Sankt Petersburg)
  • 20 iunie, ora 17:00 – Uruguay – Arabia Saudită (Rostov-pe-Don)
  • 25 iunie, ora 16:00 – Uruguay – Rusia (Samara)
  • 25 iunie, ora 16:00 – Arabia Saudită – Egipt (Volgograd)

RUSIA

Ultima oară Rusia a câștigat un meci oficial în octombrie 2015, dacă nu luăm în seamă Cupa Confederațiilor de anul trecut. După forma execrabilă demonstrată în acest an, e greu de crezut că rușii pot avea un traseu lung la Campionatul Mondial pe care îl găzduiesc.

Fostul portar Stanislav Cercesov a primit însărcinarea de a reconstrui o echipă lăsată în deplină prăbușire de către Lenonid Slutsky, care a demisionat din funcția de antrenor principal după ce a terminat lamentabil grupa pentru Euro 2016.

Cercesov a renunțat la stilul supra-defensiv al predecesorului său, aducând în lot jucători mai puțin experimentați, precum Fedor Kudriașov și Ilya Kutepov, pentru a scădea media de vârstă a apărării. Cel mai mare scandal l-a provocat excluderea din lot a lui Igor Denisov, probabil cel mai bun mijlocaș rus al momentului, cu care a avut mai multe conflicte.
Embed from Getty Images

În atac, rușii sunt imprevizibili, Alam Dzagoev e tot mai bun de la un meci la altul, Iar Smolov și Kokorin au marcat multe goluri în ultimul sezon. De urmărit gemenii Aleksei și Anton Miranciuk de la Lokomotiv și Aleksandr Golovin de la ȚSKA. Tinerețea și tehnicitatea lor ar putea da o șansă echipei Rusiei să spere la mai mult decât o ieșire onorabilă din grupă.

Cum s-a calificat: țara gazdă. Sistemul preferat: 3-5-2. Vedeta echipei: Igor Akinfeev (ȚSKA Moscova). De urmărit: Aleksandr Golovin (ȚSKA Moscova). Cotă la câștigarea World Cup: 40. Pronosticul nostru: locul 2 în grupă.

ARABIA SAUDITĂ

Arabia Saudită este echipa cel mai prost clasată în clasamentul FIFA dintre cele calificate la WC, dar așa era și în 1994, la prima sa prezență mondială, când a reușit să se califice dintr-o grupă cu Maroc și Belgia…

După ce a schimbat numeroși antrenori în ultimii ani, Arabia Saudită vine la Mondiale cu argentinianul Juan Antonio Pizzi pe bancă. Același Pizzi care conducea reprezentativa Chile la un succes istoric în Copa America 2016…
Embed from Getty Images

Cum s-a calificat: locul 2 în grupa B asiatică, după Japonia. Sistemul preferat: 4-3-3. Vedeta echipei: Nawaf Al Abed (Al-Hilal). De urmărit: Fahad Al-Muwallad (Al-Ittihad). Cotă la câștigarea World Cup: 1000. Pronosticul nostru: Vor reuși minim 2 puncte în grupă.

EGIPT

Întreaga națiune egipteană nu și-a revenit nici acum din șocul accidentării lui Salah în finala Ligii Campionilor și toată lumea așteaptă cu sufletul la gură ca vedeta lui Liverpool să fie recuperată la timp pentru WC. Unde mai pui că egiptenii ar putea întâlni într-un ipotetic meci din 16-zecimi chiar Spania maleficului Sergio Ramos…

Echipa lui Hector Cuper știe să se apere bine, într-un singur meci din ultima perioadă ei încasând mai mult de un gol. Portarul Essam El-Hadary ar putea deveni, la 45 de ani, cel mai bătrân jucător din istoria Cupei Mondiale.
Embed from Getty Images

Cum s-a calificat: a câștigat grupa E africană în fața Ugandei. Sistemul preferat: 4-2-3-1. Vedeta echipei: Mohamed Salah (Liverpool). De urmărit: Mahmoud Hassan (Kasımpaşa). Cotă la câștigarea World Cup: 250. Pronosticul nostru: Ultimul loc în grupă.

URUGUAY

Echipa lui Oscar Washington Tabarez, cu Cavani și Luis Suarez în atac, este recunoscută pentru forța sa ofensivă și considerată o pretendentă reală la un loc în fazele superioare ale WC.

Tabarez conduce naționala Celeste la un al patrulea turneu final, așa că experiența nu-i lipsește nici lui, nici unor jucători precum Muslera, Godin, Caceres ori Maxi Perreira. Rezultatele din meciurile amicale au fost amestecate, uneori imprevizibile, dar Uruguay are indiscutabil forța să termine prima grupa A.
Embed from Getty Images

Cum s-a calificat: locul 2 în preliminariile Americii de Sud, după Brazilia. Sistemul preferat: 4-4-2. Vedeta echipei: Luis Suárez (Barcelona). De urmărit: Federico Valverde (Deportivo La Coruña). Cotă la câștigarea World Cup: 40. Pronosticul nostru: Primul loc în grupă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.