World Cup 2018, Grupa E: Samba, dar să nu ne dăm în stambă!

0

Avancronica World Cup 2018 – Grupa E

  • 17 iunie, ora 15:00 – Costa Rica – Serbia (Samara)
  • 17 iunie, ora 21:00 – Brazilia – Elveţia (Rostov)
  • 22 iunie, ora 15:00 – Brazilia – Costa Rica (Sankt Petersburg)
  • 22 iunie, ora 21:00 – Serbia – Elveţia (Kalinigrad)
  • 27 iunie, ora 21:00 – Serbia – Brazilia (Moscova, Spartak)
  • 27 iunie, ora 21:00 – Elveţia – Costa Rica (Novgorod)

La orice turneu final, oriunde, oricând, Brazilia este considerată marea favorită la câștigarea titlului, iar 2018 nu face excepție, cel puțin în viziunea caselor de pariuri.

Brazilienii nu au, însă, cea mai ușoară grupă posibilă, fiecare din celelalte trei echipe având nu doar ambiții la calificarea mai departe, ci și calitatea necesară să o facă.

Brazilia

După acel umilitor 1-7 în fața Germaniei și a propriilor spectatori, Brazilia are de spălat rușine de nu-i ajung zece cisterne. Cvasi-necunoscutul antrenor Tite promite spectacol total, dar stă cu sufletul la gură să vadă cât de repede se recuperează Neymar. Nu-i vorbă că, atunci când ai în lot atacanți precum Douglas Costa, Willian și Firmino, spectacolul e ușor de promis…
Embed from Getty Images

Cum s-a calificat: a câștigat preliminariile în America de Sud. Sistemul preferat: 4-1-4-1. Vedeta echipei: Neymar (Paris St-Germain). De urmărit: Paulinho (Barcelona). Cotă la câștigarea World Cup 2018: 5. Pronosticul nostru: Câștigă grupa.

Serbia

Fostul internațional Mladen Krstajic a venit la cârma Serbiei în octombrie anul trecut și a schimbat complet profilul echipei, trecând-o într-un vizibil profil ofensiv.

A dat credit unor jucători tineri și foarte talentați, alegând să-i păstreze pe cei experimentați în linia defensivă, acolo unde sârbii n-au strălucit niciodată. După ce au lipsit la ultimele trei turnee majore, vecinii noștri de după Dunăre au o șansă bună să se facă remarcați.

Cum s-a calificat: locul I în grupa D europeană. Sistemul preferat: 3-4-3. Vedeta echipei: Nemanja Matic (Manchester United). De urmărit: Sergej Milinkovic-Savic (Lazio). Cotă la câștigarea World Cup 2018: 170. Pronosticul nostru: Ori se califică, ori se face de râs.

Embed from Getty Images

Elveţia

Cu 10 meciuri câștigate din ultimele 12 oficiale disputate, cu un lot experimentat și cu imaginea foarte bună lăsată acum 2 ani la Europene, băieții din Țara Cantoanelor și-au propus un obiectiv îndrăzneț: sferturi de finală.

Veteranul Lichtsteiner, ambițiosul Djourou, talentații Granit Xhaka și Behrami, alături de vedeta Shaqiri, sunt tot atâtea atu-uri în mâna selecționerului Vladimir Petkovic.
Embed from Getty Images

Cum s-a calificat: locul 2 în grupa B europeană, după Portuglia, a câștigat barajul contra Irlandei de Nord. Sistemul preferat: 4-5-1. Vedeta echipei: Granit Xhaka (Arsenal). De urmărit: Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach). Cotă la câștigarea World Cup 2018: 100. Pronosticul nostru: Se bate cu șanse mari la locul 2.

Costa Rica

“Los Ticos” au trăit cu adevărat povestea Cenușăresei la Cupa Mondială din 2014, când au ajuns până în sferturi. În Rusia au venit cu un lot experimentat, fiind greu de crezut că vor avea pe teren în meciul de debut vreun jucător cu mai puțin de 60 de selecții la activ.

Zidul pe care îl vor face în fața fantasticului portar Navas va fi și în acest an greu de penetrat.
Embed from Getty Images

Cum s-a calificat: locul 2 în preliminariile CONCACAF, după Mexic. Sistemul preferat: 5-4-1. Vedeta echipei: Keylor Navas (Real Madrid). De urmărit: Marco Ureña (San Jose Earthquakes). Cotă la câștigarea World Cup 2018: 400. Pronosticul nostru: De data asta nu mai trece de grupe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.