Matrioska World Cup 2018, ziua 16

0

Gata, s-au terminat grupele de la World Cup 2018 şi în afara Germaniei nu avem surprize (poate, un pic, eliminarea Senegalului). Dar Argentina a avut pulsul 200 în ultima etapă, fiind şi ea la un pas de eliminare. Adică la o mână.

Chiar, câte mâini are Dumnezeu?

O poveste frumoasă, din 2015, despre cum a câştigat Germania Mondialul din 2014. Doi dintre cei care povestesc au fost şi zilele trecute pe teren. Mă rog, prezenţi, doar atât. How we won the World Cup, by Lahm, Muller and Neuer.

Râmânem la eliminarea Germaniei şi, făcând un rezumat din aceste două articole 1, 2, putem găsi 10 motive pentru care nemţii au ieşit prematur din competiţie. Fiecare cu părerile lui dar neconvocarea lui Leroy Sane e ceva ce nu am înţeles niciodată.

Trecem la Argentina şi avem o concluzie interesantă: Argentina – unlike Germany – is still kicking this summer, but because of the boss; they’re still around in spite of him. Toarşu Sampaoli e luat tare în balon.

Deşi mai toţi “comentatorii” se plâng de prelungirea reprizelor, nişte oameni au pus mâna pe cronometru şi au aflat că, de fapt, majoritatea covârşitoare a meciurilor sunt prelungite cu mult mai puţin timp decât ar fi trebuit.

Cum ar putea fi Rusia. Asta e un lucru pe care mulţi ruşi îl văd acum şi de care le va fi dor după ce competiţia va lua sfârşit.

Poveştile jucătorilor

Acum vreo câteva zile, povestea lui Romelu Lukaku făcea furori pe net. E una oarecum tristă dar plină de speranţă, până la urmă. Povestea face parte din seria “World Cup 32” – o serie în care îi regăsiţi pe Gunnarsson, Schmeichel, Honda, Smolov şi pe antrenorul Braziliei, Tite. Multe articole faine, merită fiecare minut petrecut cu cititul lor.
Embed from Getty Images
(sursă foto deschidere)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.