Franţa v Argentina, optimile World Cup 2018

0

Deschamps a pregătit World Cup 2018 în formula 4-3-3, toate meciurile de pregătire fiind jucate aşa. Ba chiar şi primul meci din grupă, cel cu Australia, tot aşa la abordat. “Băi, eu mă pricep mai mult la rugby dar Socceroos au jucat bine cu Franţa” mi-a transmis un prieten australian şi cred că nu a fost singurul care a remarcat că Franţa i-a dat posibilitatea Australiei să joace bine.

Deschamp a schimbat sistemul pentru celelalte două partide (a trecut la 4-2-3-1), cu Peru pentru a-şi asigura calificarea, cu Danemarca pentru a o asigura danezilor.

Nu au probleme de lot aşa că mă aştept să văd un prim 11 apropiat cu cel din meciul cu Peru. Rămâne să vedem dacă Griezmann s-a mai trezit sau tot şters va fi şi diseară, Pogba a arătat bine de tot în grupă, nu sunt foarte sigur de lateralii Pavard şi Hernandez – mi s-au părut uşor de depăşit în duelurile unul la unul.
Embed from Getty Images

Jocker-ul Sampaoli părea adeptul unui clasic 4-2-3-1, cu Messi în spatele lui Kun/Higuain şi flancat de doi dintre Di Maria, Lanzini, Perez sau Meza. Aşa a început grupa dar a scos un 1-1 cu Islanda şi deodată i s-a părut că ceva nu merge.

Aşa că pentru meciul cu Croaţia a trecut la un 3-4-2-1, urcându-l sus pe Messi şi aruncându-i în stânga pe Acuna şi Meza. Rezultatul? Messi a avut un singur şut tot meciul (unul, 1! şi ăla din 3 metri), cinci driblinguri (cinci, 5!) şi a fost deposedat de trei ori. Pierdut în spaţiul creat între el şi mijlocul lent şi îmbătrânit (Mascherano – Perez), Piticul Atomic a fost o umbră.
Embed from Getty Images

Mare fan al “inspiraţiei”, Jolly Jocker-ul nostru a schimbat din nou pentru ultimul meci al grupei. 4-4-2 cu Banega lângă Mascherano (să fie cineva care poate pasa şi în faţă), şi cu Messi liber undeva în dreapta, de unde putea intra în centru. Şi prima parte a meciului ne-a arătat o Argentină ceva mai bună, mai închegată.

Însă, odată cu scurgerea timpului s-a scurs şi Mascherano (autorul unor erori mari), s-a terminat şi benzina lui Perez, nigerienii au marcat, fengshui-ul argentinienilor a dispărut, Dybala tot pe bancă a rămas, ineficientul Meza a mai prins câteva minute sterile.

A fost nevoie de Cakir să menţină rezultatul şi de o întâmplare cu Rojo în careul adversarilor pentru ca Argentina să treacă mai departe.
Embed from Getty Images

O echipă cu multe probleme, care nu poate fi suportul pe care Messi să construiască o Cupă Mondială.

Meciul

O zi bună pentru Pogba, Matuidi, Griezmann, Mbappe înseamnă eliminarea Argentinei. O zi bună, normală, nu excelentă.

Cred că Argentina va intra cu acelaşi 11 ca în meciul cu Nigeria (poate mai puţin Perez, dat accidentat) şi va avea cam aceeaşi prestaţie: un început bun, solid şi o continuare din ce în ce mai slabă. Pe măsură ce va trece timpul, oboseala şi erorile vor săpa la soliditatea defensivei argentiniene.

În mod normal, Franţa nu are cum să piardă acest meci. Dar s-au mai văzut surprize…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.