Champions League 2017 – 2018: ziua 21

0

Deschidem sferturile Champions League cu un meci tare, Juve v Real şi completăm cu, sperăm noi şi prietenii de la Mia San Mia Iaşi, un agreabil Sevilla v Bayern.

Juventus v Real Madrid

În curând se fac 5 luni de când Juventus a pierdut un meci oficial. În timpul ăsta a recuperat poziţia 1 în clasamentul Serie A (nu că cineva ar fi avut emoţii) şi i-a driblat pe oamenii lui Pochettino chiar la Londra. După pauza competiţională au revenit cu o victorie cu Milan, mai greu obţinută.

Benatia şi Pjanic sunt suspendaţi, Sandro, Bernadeschi şi Mandzu sunt incerţi.
Embed from Getty Images

Realul pare că reintră la timp în formă pentru a mai salva ceva din acest sezon. Au 9 victorii în ultimele 10 meciuri şi Ronaldo a început să producă din nou în faţa porţii. Nacho e singura lor problemă de lot, iar Zidane şi-a luat măsuri de precauţie la reunirea după pauza competiţională, Ronaldo, Kroos, Ramos, Carvajal fiind menajaţi în uichend.
Embed from Getty Images

Juve stă bine în meciurile de acasă dar deşi în campionat primesc greu gol, în UCL au încasat de la Sporting şi Tottenham. Cum Realul este şi ea o echipă super ofensivă, şansele să marcheze pe Juventus Stadium sunt destul de mari. De altfel, în 2013 şi în 2015, meciul din Italia s-a lăsat cu minim 3 goluri marcate, aşa că mă aştept ca şi în seara asta să avem ceva mişcare pe tabela de marcaj. La moneyline parcă nu aş merge pe victoria Realului.

Sevilla v Bayern Munchen

Spaniolii sunt performerii optimilor Champions League, unde au trecut relativ lejer de mai împiedicaţii colegi ai lui Mourinho.

Victoria cu United e una dintre cele doar două victorii ale Seviliei în ultimele cinci partide. Montella nu prea a reuşit să creeze o echipă puternică, au un traseu sinuos – înfrângere lejeră la Leganes, apoi un meci remarcabil în faţa Barcelonei –  aşa că e greu de estimat ce vor livra diseară.

Au doar o mare problemă de lot, Banega este suspendat, în rest totă lumea este aptă.
Embed from Getty Images

Despre Bayern nu sunt multe de spus, sunt up and running de când şi-au regăsit talismanul Jupp. Au o singură înfrângere în ultimele 6 meciuri (la Leipzig), înfrângere care are, se pare, o poveste interesantă: lumea speculează că Jupp nu a vrut să câştige campionatul în meciul de pe Allianz Arena, cu Dortmund, pentru că euforia ar fi stricat deplasarea de la Sevilla. Aşa că a intrat cu un mix de rezerve la meciul cu Leipzig.

Nu au probleme recente de lot.
Embed from Getty Images

Rezultatul meciului din seara asta va depinde mult de felul în care se prezintă Sevilla: uneori cad şi sunt călăriţi ca la Verdun, alteori se ţin cu dinţii de adversar. Nu ştiu cât de mult s-au consumat în meciul cu Barcelona dar s-ar putea să conteze în faţa unui adversar care te atacă 95 de minute.

Sevilla poate va reuşi să înscrie dar cred că Bayern are tot ce îi trebuie să plece cu victorie de acolo. Ah, şi clasicul Muller to score, sper că nu aţi uitat! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.