Europa League 2017 – 2018: ziua 9

0

UEFA Europa League a intrat şi ea în faza optimilor şi programul este unul destul de atractiv, cu multe trupe de calitate şi meciuri tari. Premiul cel mare a devenit interesant pentru un Arsenal, Milan sau OL, de exemplu.

Dacă de la 20.00 cred că vom calibra receptorul pe Milano, de la 22.00 avem o dilemă: Marseille sau Leipzig?

De la 20.00

Atletico v Lokomotiv: Simeone a ajuns pe 2 şi dacă nu rata meciul de duminică, cu Barca, era în cărţi pentru titlu. Lokomotiv a luat un pic de avans in campionat aşa că pot să studieze mai bine UEL. Atletico a trecut cu două victorii de Copenhaga, Lokomotiv tot cu două victorii de un adversar mai incomod, Nice. Un meci pe care doar Atletico îl poate pierde dar sunt curios cât de bine se vor prezenta ruşii.

CSKA v OL: Ambele trupe sunt implicate în lupta pentru locurile de UCL în campionatele interne dar spre deosebire de ruşi, care sunt ceva mai în vână în ultimul timp, OL e pe trend descendent: 6 meciuri fără victorie în Ligue 1 dar, curios, în acest timp au bătut în dublă manşă pe Villareal. Finala UEL e la Lyon, clar că francezii îşi doresc să fie una dintre participante, să vedem dacă ruşii vor fi un adversar la îndemână. Fekir lipseşte de la oaspeţi – important -, Berezutsky şi, probabil, Fernandes de la gazde.

Dortmund v Salzburg: Borussia mai are puţin şi iese şi de pe locurile de EL din Bundesliga, pe când Salzburg aproape a băgat titlul în buzunar. Nu îmi este clară motivaţia lui Dortmund dar e clar că austriecii vin pregătiţi pentru tăvăleală. Ar trebui să iasă scântei şi goluri.

AC Milan v Arsenal. Două trupe aflate în poziţii total diferite. Italienii au intrat pe un trend pozitiv şi au 5 victorii şi un egal în ultimele 6 meciuri, fără gol primit (zici că îi antrenează Gattuso)! Arsene are 4 înfrângeri consecutive şi #WengerOut nu mai e doar un strigăt al tribunei. Meci strâns, cam printre ultimele şanse pentru Wenger dar mai importantă mi se pare determinarea lui Genaro, care a revigorat un Milan apatic. Merg pe mâna lui în acest meci.

De la 22.05

Lazio v Dinamo Kiev. Două înfrângeri, una în campionat şi una în cupă, au tăiat avântul pe care Inyaghi îl luase după tăbăcirea lui Fcsb. Poziţia în clasament îi face pe cei de la Lazio mai interesaţi de campionatul intern decât de UEL şi de aceea cred că vor trece competiţia europeană pe locul II. Ucrainienii sunt all in în astfel de competiţii aşa că la ei nu avem probleme cu motivaţia. Nu ştiu ce va fi diseară dar per total cred că Dinamo va trece mai departe.

RB Leipzig v Zenit. S-au dus vremurile bune ale redbulşilor – trei înfrângeri şi un egal în ultimele 6 meciuri, locul 6 în Bundesliga şi spectrul ratării sezonului. E adevărat, au scos Napoli dar Napoli e numai cu gândul la titlul din Serie A. Zenitul lui Mancini e în cărţi pentru loc de UCL dar am văzut că dă totul şi în UEL – i-au spulberat pe cei de la Celtic în returul de la Sankt Petersburg. Dacă Lepizig bate, bate la maxim un gol. Dar nu sunt sigur că bate.

OM v Athletic. Facuţi KO de rivalii de la PSG, OM nu şi-a revenit şi a mai scăpat două puncte din sacoşă cu Nantes. Visul lor ascuns e să prindă finala de la Lyon, de asta sunt sigur, aşa că sper că şi-au revenit din pumni. Oricum, pe Velodrome, puţine echipe au luat punct/puncte sezonul ăsta. Athletic are un sezon mizerabil, sunt mai aproape de retrogradare decât de locurile de UEL, iar eliminarea lui Spartak aş pune-o pe seama uneii prime reprize execrabile a ruşilor. OM, fără probleme.

Sporting v Plzen. Aşa cum spuneam, Portughezii sunt băftoşii tragerii la sorţi, luând ce era mai lejer. Uşor demoralizaţi de înfrângerea la limită în faţa lui Porto, cei de la Sporting vor intra la turaţie maximă să tranşeze calificarea încă din tur. Plzen a avut un pic de baftă cu Partizan, nu cred că se mai repetă istoria şi în seara asta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.